Rozhodla naše neproduktivita, vidí jako hlavní příčinu porážky Jonáš Jungwirth

19.09.2024 / Daniel Lhotský

Dukla si po odloženém zápasu na ledě Přerova musela počkat na úvod sezony až do 18. září, kdy doma hostila Litoměřice. Utkání definitivně rozhodla už druhá třetina, kdy Jihlava doplatila na řadu vyloučení a do třetí třetiny už vstupovala s malou šancí na zisk bodů. Nebyla to ovšem pouze oslabení, ale také neproduktivita, co Duklu stálo bodový zisk. „Rozhodla naše neproduktivita. Když se ve druhé třetině hrálo 5 na 5, tak jsme měli ze hry víc. Ale bohužel, my jsme góly nedokázali dát, zatímco oni ano, to rozhodlo,“ viděl jako hlavní příčinu neúspěchu mladý útočník Dukly Jonáš Jungwirth.

„Pro nás těžký první zápas. Stál proti nám bruslivý soupeř, který už měl jeden zápas za sebou. My jsme do něj nevstoupili úplně ideálně, ale zhruba po pěti minutách se to srovnalo a hra byla vyrovnaná. Bohužel ve druhé třetině jsme dostali soupeře na koně přesilovkami. My jsme měli nějaké šance, ale neproměnili jsme je, oni, co měli, to proměnili,“ ohlédl se mladý útočník za průběhem středečního utkání.

Právě řada vyloučení stála Duklu lepší výsledek. Hráči sami si tak chtějí vzít z celé situace ponaučení a do dalších zápasů hrát disciplinovaněji. „Říkali jsme si, že ve třetí třetině nechceme dělat tolik zbytečných faulů. Některé situace byly na hraně, ale bohužel byly vyhodnoceny jako fauly. Musíme se z toho poučit a příští zápas se tomu vyvarovat,“ vnímal Jungwirth vysoký počet vyloučení.

Dukle bohužel nepomohla ani přesilová hra, která během loňského play-off i během letní přípravy přinesla týmu řadu gólů. „Dnes to sice nevyšlo, ale nemůžeme hodnotit kvalitu našich přesilovek po jednom zápasu. Bohužel, první zápas nám to nesedlo, musíme se od toho odrazit a v sobotu předvést lepší výkon, hlavně vítězný,“ přeje si Jungwirth do dalšího zápasů.

Alespoň nějaké dobré zprávy ovšem během prvního zápasu sezony přišly. Jonáše Jungwirtha už nijak nelimituje ošklivé zranění kolene, které utrpěl během loňského předkola play-off proti Slavii. „Nechci to zakřiknout, ale koleno vůbec nebolí. Vůbec to necítím, hraju na ledě s takovou menší ortézou. Ale že by mě to během zápasu nějak omezovalo, nebo že bych ho během zápasu cítil, to vůbec,“ dodal Jungwirth.

Jonáš Jungwirth hodnotí utkání s Litoměřicemi

Autor videa: Tomáš Lysý



×
Dnes v 17:00 | Junioři
HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Dorost
HC Dynamo Pardubice
HC Dukla Jihlava