Jihlava ve vloženém pondělním kole přivítá Kolín s Josefem Skořepou

06.10.2024 / Tomáš Lysý

Maxa liga opět nabírá na obrátkách a může za to vložené kolo, které je na programu v pondělí 7. října 2024. Během jednoho týdne, od soboty do soboty, sehrají týmy druhé nejvyšší české hokejové soutěže hned čtyři zápasy. Sobotní smolnou prohru v Chrudimi proti B-týmu Pardubic se Dukla bude snažit odčinit v pondělním 9. kole proti týmu SC Marimex Kolín, za který hraje bývalý dlouholetý jihlavský kapitán Josef Skořepa. Utkání začíná v pelhřimovské Emro Aréně od 17:30 hodin a vstupenky je možné koupit zde.

Jak řekl trenér Dukly Karel Nekvasil, zápasy jsou nyní tak rychle za sebou, že je potřeba se z porážky proti Pardubicím B poučit a v pondělí se jede dále. Přesně tak. Dosavadní bilance Jihlavy ze sedmi zápasů jsou tři výhry a čtyři porážky, což dává dohromady devět bodů a 11. místo, ale od šestého Přerova děli Jihlavu jen dva body. Proto je třeba doma bodovat a ideálně potřetí za sebou. Jihlavě patří v tabulce domácích zápasů první místo, její soupeř Kolín je naopak doma předposlední, ovšem venku mu patří 3. místo, když ze čtyř zápasů posbíral osm bodů. Jihlavu tak nečeká nic jednoduchého, Kozli totiž většinu svých bodů dovezli z ledů soupeřů.

Vzájemné zápasy v posledních třech sezonách:
Dukla – Kolín: 11 zápasů, 5 – 3 – 0 – 3, skóre 35:34

Soupiska Kolína
Realizační tým Kolína

Hlavní trenér Kolína Jan Šťastný a jeho asistent Petr Martínek v úvodních čtyřech kolech se svými svěřenci nepoznali radost z vítězství. Kozlová padli na nájezdy v Prostějově, doma prohráli se silnou Porubou 1:3, kdy hosté definitivně pojistili svou výhru až trefou do prázdné klece, následovala porážka na nájezdy i v Litoměřicích a smolná domácí prohra se Vsetínem 2:3. Všechny tyto zápasy partnerského týmu Hradce Králové byly hodně těsné a šlo jen o to, kdy se štěstí přikloní na kolínskou stranu. Stalo se tak v pátém utkání, ve kterém Kolín vyhrál v Přerově 4:3. Následně se doma Kolín tahal o body se Zlínem, proti kterému stáhl ztrátu z 1:3 na 3:3, ale Berani v posledních 10 minutách rozhodli o své výhře 5:3. V posledních dvou zápasech ovšem Kolínští posbírali 6 bodů při famózním skóre 8:1. Nejprve vyhráli 3:1 v Moravských Budějovicích nad Třebíčí a poté odčarovali domácí prokletí jasnou výhrou 5:0 nad Slavií.

Hokej.cz před sezonou Kolínu přiřadil nadpis, že se jedná o největší neznámou Maxa ligy. Chvíli se spekulovalo o přesunutí licence, následně se lehce snížil vliv hradeckého Mounfieldu HK. I tak se ale vedení povedlo poskládal zajímavý tým. Oporou v brankovišti by měl být Jakub Soukup, v obraně hrají ostřílená jména jako Jakub Husa, Petr Kolmann nebo ex-jihlavský René Piegl. Otázkou je, jak se bude dařit útoku, jelikož Kozlové měli loni druhou nejhorší ofenzívu soutěže a přes léto odešli třeba Stanislav Vrhel (nyní Dukla), veterán Petr Koukal (návrat do mateřského Žďáru nad Sázavou) nebo jedna z týmových ikon Zdeněk Král (Polsko). Pokračuje však veterán a další z legend první ligy Josef Skořepa a v týmu je nadále další velezkušený borec Jan Kloz. Na startu sezony se skvěle daří i Robinu Všetečkovi, který dal v osmi zápasech šest branek a na další čtyři nahrál. Spolu s Lubošem Robem je nejproduktivnějším hráčem celé Maxa ligy a po přerovském Danielu Ministrovi (8 branek) druhým nejlepším střelcem soutěže.

Poslední zápas Kolína

8. kolo: Kolín – Slavia 5:0

Branky a nahrávky: 12. Gardoň (Husa, K. Lang), 15. Pinkas (Malínek), 26. P. Moravec, 33. Všetečka (Husa, Malínek), 56. Všetečka (Ouřada). Rozhodčí: Horák, Hucl – Kokrment, Sýkora. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Diváci: 1374. Střely na branku: 26:33. Průběh utkání: 5:0.

Kolín: Soukup – Kolmann, D. Sýkora, Hampl, Pinkas, Piegl, Husa, Tůma – Gardoň, Malínek, Dlouhý – Ouřada, Kloz, Všetečka – K. Lang, P. Moravec, Pokorný – Hujer, Skořepa, Síla – Gajda

Poslední vzájemný zápas

42. kolo Chance ligy 2023/2024: Dukla – Kolín 2:4

Branky a nahrávky: 11. Harkabus (Bilčík, Čachotský), 32. Bilčík (Jungwirth) – 8. Šedivý, 24. Lang (Král, Moravec), 52. Chalupa (Hampl), 60. Skořepa (Šedivý). Rozhodčí: Petružálek, Barek – Kráľ, Blažek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 491. Střely na branku: 42:22. Zblokované střely: 3:8. Vhazování: 36:32. Průběh utkání: 0:1. 1:1, 1:2, 2:2. 2:4.

Dukla: Maláč – Bilčík, Strejček, Dundáček, Koštoval, Ozols, Kočí, Číhal – Čachotský (C), Toman, Cachnín – Harkabus (A), Havránek, Jelínek – Štefančík, Pořízek, Jungwirth – Báťa, Rauš, Brož
Kolín: Hrenák – Šedivý, Kolmann (C), Piegl, Němec, Hampl, Häusler – Vrhel, Král (A), Chalupa – Šedivý, Skořepa (A), Lang – Síla, Kloz, Ouřada – Gajda, Moravec, Pajer

Jeden z nádherných momentů celého loňského ročníku Chance ligy. Ačkoliv byl tentokrát dlouholetý kapitán Dukly Josef Skořepa na opačné straně barikády a bojoval za Kolín, jeho bývalý parťák z Jihlavy Tomáš Čachotský ho přivezl na děkovačku pod kotel červenožlutých fanoušků. I takhle se dokazuje vzájemný respekt a úcta jeden ke druhému, byť již jako soupeř. Foto: Barbora Stránská

9. kolo, pondělí 7. října

RI Okna Berani Zlín – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC ZUBR Přerov – VHK ROBE Vsetín (17:30)
HC Dukla Jihlava – SC Marimex Kolín (17:30) - vstupenky zde
HC Frýdek-Místek – Piráti Chomutov (18:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Stadion Litoměřice (18:00)
HC Slavia Praha – HC RT TORAX Poruba 2011 (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – HC Baník Sokolov (18:00)

10. kolo, středa 9. října

Předehrávka, úterý 8. října: VHK ROBE Vsetín – Piráti Chomutov (17:30)
HC Frýdek-Místek – HC Baník Sokolov (10:00)
HC Stadion Litoměřice – HC ZUBR Přerov (17:30)
HC RT TORAX Poruba 2011– HC Dukla Jihlava (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Slavia Praha (18:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – RI Okna Berani Zlín (18:00)
SC Marimex Kolín - HC Dynamo Pardubice B (18:00)

11. kolo, sobota 12. října

HC Slavia Praha – VHK ROBE Vsetín (15:00)
RI Okna Berani Zlín – HC Stadion Litoměřice (16:00)
HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč (16:30)
HC ZUBR Přerov – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC Baník Sokolov – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:00)
HC Dynamo Pardubice B – HC Frýdek-Místek (17:00)
Piráti Chomutov – SC Marimex Kolín (17:00)