Jestli nezačneme dávat góly, nemůžeme vyhrát, říkal zklamaný Tomáš Harkabus

08.10.2024 / Daniel Lhotský

Dukla podruhé v řadě utrpěla krutou porážku. V zápase proti Kolínu střelecky jasně dominovala, podle oficiálních statistik soutěže vyslala na brankáře soupeře téměř třikrát více střel. Jihlavě ovšem znovu zlomila vaz velmi nízká produktivita, z gólu se radovala pouze jednou. „Momentálně nejsme schopni z šance trefit prázdnou bránu. Skočí nám to nebo to chytí gólman. Musíme se asi zkusit ještě víc rvát do brány, ještě víc střílet. Nějak to tam prorvat, na sílu, protože nám tam momentálně nespadne skoro nic. Soupeř má potom jednu dvě šance, my z toho dostaneme gól a prohrajeme,“ vidí jako jednu z cest k nápravě jediný střelec Dukly v zápase Tomáš Harkabus

Jeden z nejzkušenějších hráčů v kádru Dukly nehledal po porážce výmluvy. „Zkrátil bych to. Jestli nezačneme dávat góly, nemůžeme vyhrát. Můžeme se plácat po ramenou, že naše předvedená hra je dobrá nebo že soupeře přehráváme, ale jakmile nezačneme dávat góly, tak do p***** dojdeme,“ zhodnotil krátce, ale jasně Harkabus průběh utkání s Kolínem.

Už podruhé v řadě Dukla střelecky v utkání dominovala, ale neodnesla si ani bod. Pro hráče tak jde psychicky o náročnou situaci, což potvrdil i Harkabus. „Samozřejmě. Jak už jsem zmiňoval, my soupeře půl třetiny nepustíme z pásma, oni pak vyhodí puk z pásma, ujedou nám a dají šťastný gól, pak dají druhý slepený gól, když se dostali podruhé z pásma. Tím samozřejmě nechci snižovat kvalitu Kolína, mají spoustu šikovných hráčů a mají formu. Štěstí stálo na jejich straně. Jakmile my nezačneme dávat góly, tak nemůžeme vyhrávat.“

Právě Tomáš Harkabus vstřelil jedinou branku Dukly v zápase. „Viděli jsme, že to hrají s jedním hráčem nahoře, tak jsme na sebe s Havranem koukli a vyměnili jsme se. Sjeli jsme si na one-timer s tím, že to vyjde na Havrana nebo na mě. Vyšlo to nakonec na mě a dali jsme z toho gól. Potom jsme byli nahoře, ale další jsme bohužel nepřidali,“ ohlédl se za brankou v dvojnásobné přesilovce.

Proti Dukle se znovu postavil také její dlouholetý kapitán Josef Skořepa, se kterým se řada jeho bývalých spoluhráčů po konci utkání sešla ke krátkému povídání. „Před zápasem jsme se nebavili, byli jsme domluveni, že Pepa přijde po zápase, až se vše trochu uklidní. Pepa je náš kamarád, vždycky ho rádi uvidíme. Je to legenda Dukly, takže ho vždycky rádi uvidíme,“ říkal směrem ke svému bývalému kapitánovi a dlouholetému kamarádovi.

Nyní čeká Duklu skutečně náročný los. V následujících čtyřech kolech ji čekají souboje s adepty na nejlepší šestku. Hráči Dukly ovšem dobře ví, že i proti těžkým soupeřům už musí bodovat. „Nám už nic jiného nezbývá, než se chytit. My se musíme chytit čehokoliv, ať je to Poruba nebo kdokoliv jiný. My se musíme kousat a bít o každý bod, takže je úplně jedno, jestli jedeme do Poruby nebo kamkoliv jinam,“ uzavřel rozhovor Tomáš Harkabus.

Tomáš Harkabus hodnotí domácí utkání s Kolínem

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih utkání: Jihlava – Kolín 1:2

Autor videa: Hokejka.TV