Zgraggen má v plánu porvat o místo v jihlavské sestavě

27.06.2007 / Robert Netušil

Původně se přijel Kaspar Zgraggen hlavně seznámit s novým prostředím. Hned po pár hodinách pobytu v Jihlavě už se ale potil na prvním tréninku. Dvaadvacetiletý gólman ze Švýcarska má před sebou jednoznačný cíl, poprat se o místo v sestavě prvoligové Dukly Jihlava. "Všechno je pro mě úplně nové, ale každopádně se mi tady moc líbí," svěřil se prvními dojmy mladý brankář.

Hned na druhém tréninku si rodák z Bernu vyzkoušel jaké to je, postavit se proti dělu na střílení puků. Společně s dalšími čtyřmi kolegy, Milanem Řehořem, Romanem Kousalem, Petrem Navrátilem a Václavem Táborem, čelil na Horáckém zimním stadionu pořádné spršce střel.
Po skončení palby dorazil Zgraggen mezi novináře a s úsměvem na tváři vyhrkl téměř plynou češtinou. "Dobrý den, jak se máš?" Zbytek hovoru už potom ale proběhl za asistence trenéra brankářů Petra Jaroše pouze v angličtině.
"Víc jsem se toho česky zatím nenaučil. Ale pokud se mi podaří dostat se do týmu, jsem připravený chodit do školy a učit se," slibuje mladý sympatický Švýcar.
Podle kouče by se prý ale komunikační bariéra na ledě příliš projevit neměla. "Těch pár základních slov, kterými si zorganizuje obranu před sebou, zvládne snadno. V tomhle problém nevidím," říká Jaroš.
Jeho nový svěřenec zůstane v Jihlavě do konce týdne a pak se znovu vrátí až 25. července, kdy Dukla poprvé vyjede na led. "Prosadit se do jihlavské sestavy je pro mě plán číslo jedna, jiný zatím nemám. Teprve pokud by se to nepovedlo, začneme s mým agentem hledat nějaké angažmá ve Švýcarsku," prozradil Zgraggen.
Za jeho úsilím dostat se do prvoligového jihlavského týmu stojí předseda švýcarského fanklubu Dukly Chris Habegger. "Dal mi konktakt na vedení klubu, vyprávěl mi o tom, jak bohatou historii Dukla má, a já se rozhodl, že zkusím štěstí," svěřil se dvaadvacetiletý gólman, který loni chytal ve druhé nejvyšší švýcarské lize za EHC Biel.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava