Jihlava? Nejlepší volba, tvrdí obránce Malena

31.05.2008 / Deník/Michal Remeš

Po dvou letech znovu oblékne dres prvoligové Jihlavy. Hokejista Rostislav Malena se do Dukly vrátil z konkurenční Komety Brno – oklikou přes rodnou Třebíč. „Zpátky jsem se těšil. Znám to tady a věděl jsem, do čeho jdu,“ pochvaluje si třicetiletý obránce.

Foto: Deník/Josef Němec

„Navíc jsem rád, že se v mužstvu znovu vytvořilo jádro, které tady bývalo v době mého prvního působení. Snad nám to bude na ledě šlapat,“ věří Malena.

Předčasný odchod z Komety už vás přebolel?
Pořád mě to trochu mrzí, protože v Brně bylo taky dobře. Ale beru to tak, že momentálně je pro mě nejlepší volba Jihlava.

Závěr uplynulé sezony jste dohrával v Třebíči, odkud pocházíte. Takže prožíváte rok plný návratů...
Těch pár týdnů můžu hodnotit jen pozitivně. Bylo fajn, že jsem si po nějakých deseti letech zase mohl zahrát s klukama z Třebíče. I když už jsem znal asi jen tři... A taky mě těší, že jsem mančaftu pomohl. Vyhnuli jsme se skupině o záchranu a v předkole play off potrápili Hradec.

Váš přestup do Jihlavy už je dotažen se vším všudy? Kluby dlouho řešily, jak se mezi sebou vyrovnají...
Já všechno považoval za vyřízené od chvíle, kdy jsem podepsal smlouvu. Potom už jsem se tím nezabýval.

Minulý týden se však objevila zpráva, že Dukla za vás poslala do Komety útočníka Polodnu, kterého krátce předtím získala z Chomutova...
O tom jsem se dozvěděl až z novin. Popravdě jsem vůbec netušil, že se něco takového dojednává. To je věc klubů. Co mají mezi sebou, je jenom na nich.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava