První setkání dopadlo dobře, Novis Team si trénink pochvaloval

20.06.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští junioři a žďárští rychlobruslaři jako jeden tým. Alespoň ve čtvrtek odpoledne to tak v areálu letního kina vypadalo. Všichni měli na sobě stejná trička s logem Dukly Jihlava a plnili pokyny trenérů. Jen mistryně světa na dlouhých tratích Martina Sáblíková a její kolegyně Andrea Jirků si ponechaly svoje trička s logem Novis Teamu.

Fotografie ze společného tréninku zde

„Sice jsme obě taky jedno červené dostaly, ale velikost L nám opravdu moc neseděla,“ smála se královna sportu České republiky za loňský rok. „Asi v něm budu spát, je dlouhé jako noční košile. Každopádně nás tahle pozornost moc potěšila,“ dodala Sáblíková.

Do krajského města Vysočiny dorazila skupina kolem kouče Petra Nováka proto, aby si zatrénovala s prvoligovými hokejovými mladíky. „Je to super zpestření tréninku, moc se mi to líbilo. Jsem rád, že jsem se mohl alespoň trochu seznámit s Martinou, je to fakt borka,“ neskrýval obdiv jeden z útočníků jihlavské juniorky Michael Polcar.

Také rychlobruslařům se společný trénink, při kterém vybíhali schody, skákali a posilovali svaly na nohou, líbil. „Je vždycky skvělé, když trénuje hodně lidí dohromady. Věřím, že to nebude jediné setkání, které tady v Jihlavě absolvujeme. Chystáme další druhy přípravy, dneska jsme zařadili tak dvacet nebo třicet procent toho, co bychom chtěli vyzkoušet příště,“ svěřil se Novák.

Se spokojeným výrazem sledoval snažení svých svěřenců i Aleš Totter. „Když jsem klukům poprvé oznámil, že si s nimi přije zatrénovat Martina Sáblíková, tak ta jejich sebedůvěra byla podstatně větší, než teď,“ smál se. „Ona vypadá, že je hodně drobná, ale v kondici by nám to asi pořádně nandala,“ uznal osmnáctiletý forvard Luděk Dvořák.

Na konci společného hodinového tréninku si pak vzal slovo Petr Novák a popřál hokejistům Dukly hodně štěstí. „Pracujte na sobě tak, abychom tady na Vysočině neměli jenom nejlepší rychlobruslaře, ale i hokejisty. Nikdy se nesnažte něco v tréninku ošidit. Já to svému týmu říkám pořád,“ prohlásil.

Další společnou přípravu by měli hokejisté s rychlobruslaři absolvovat v srpnu, tentokrát už ale na ledové ploše. „Kluci byli moc fajn, ohromě se snažili. Myslím, že takové tréninky můžou pomoct jak jim, tak i nám. Jinak by do toho Petr asi nešel,“ potvrdila Sáblíková.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava