Protasenja by se rád vrátil do Dukly, trénuje s juniory

24.07.2008 / Eva Streichsbierová

S juniory Dukly Jihlava už několik dnů trénuje osmnáctiletý Anatolij Protasenja. Útočník s běloruskými kořeny, který s hokejem začínal v Jihlavě, bojuje o místo v kádru pro nadcházející ročník. „Vyjádřil přání se vrátit a my nejsme proti. Samozřejmě ale nebude mít žádné úlevy, musí si všechno vydřít sám,“ uvedl na adresu urostlého mladíka jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Protasenja z Dukly odešel zhruba před dvěma lety poté, co se nepohodl s trenérem. V sezoně 2006/2007 pak nastupoval v dresu Havířova a loňský ročník strávil v Mladé Boleslavi. „O jeho tehdejším odchodu jsme se samozřejmě bavili. Poslechl jsem si verze obou stran. V podstatě je mi ale úplně jedno, co bylo. Pro mě je důležité, jak se bude chovat teď,“ prohlásil Ščerban.

Podřízení se kolektivu, systému a metodice je ovšem pouze jednou z podmínek. Za další musí vypovědět smlouvu s Mladou Boleslaví. „Řekl jsem, že jeho smlouvu přebírat nebudeme. Musí být ukončena,“ oznámil šéf Dukly. „Po této stránce by snad ale také neměly být problémy. Hovořil jsem s panem Šindelem (sport. manažer M. Boleslavi – pozn. red.) a o víkendu snad všechno dořešíme,“ dodal.

Osmnáctiletý nadějný hokejista měří bez pěti centimetrů rovné dva metry a váží 85 kilo. Svojí postavou budí na ledě respekt. A pozoruhodné jsou také jeho statistky gólů a nahrávek z předchozích sezon. „Věřím, že se do týmu prosadí, ale jak už jsem řekl, bude záležet pouze na něm,“ zopakoval Šcčerban.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava