Výsledky budou důležité až v září,“ uklidňuje Bakus

16.08.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavským hokejistům se zatím v přípravě na novou prvoligovou sezonu povedl pouze jeden zápas. Ve čtvrtek vyhráli na ledě Berouna vysoko 7:3. Dařilo se především prvnímu útoku, který hrál ve složení Suk, Bakus, Rytnauer. Celkem tato trojice nastřílela čtyři góly. „Myslím, že jsme tam hráli dobře, ale pořád to byl jenom jeden z přípravných zápasů,“ prohlásil autor dvou přesných střel Oldřich Bakus.

Foto z pátečního tréninku zde

O den později odjela Dukla do Chrudimi, kde odehrála úplně jiné utkání. Podlehla domácímu týmu výrazným rozdílem 1:5. Na ledě Východočechů se ale představil jihlavský tým bez většiny svých zkušených hráčů, včetně kapitána Oldřicha Bakuse. „Vždycky to vyjde tak, že někdo sedí. No a tentokrát jsem dostali volno my,“ prozradil třiatřicetiletý útočník.

Z dosavadních nepřesvědčivých výkonů si příliš těžkou hlavu nedělá. „Pořád jsou to jenom přípravné zápasy. Je rozdíl v tom, jak který mančaft trénuje, proto se výsledky nedají moc hodnotit. Ty naše by se měly zlepšovat tak, abychom byli připraveni na září. Teprve v soutěži budou důležitý,“ uvedl Bakus.

Pro něj je letošní příprava na nový ročník další v dlouhé řadě, kterou během své kariéry absolvoval. „Pro každého je únavná stejně, ale všichni vědí, že je nutná. Musíme nabrat sílu na zimu, na leden, únor, kdy budou zápasy play off. Tam se pak všechno tohle projeví,“ tvrdí jihlavský hokejista.

Ten by měl v nadcházející prvoligové sezoně zřejmě znovu nastupovat vedle svého tradičního parťáka Ladislava Rytnauera. „Hrajeme spolu už dlouho, rozumíme si, je to naprosto v pohodě,“ řekl na adresu osmadvacetiletého spoluhráče.

A zkompletovat celou útočnou formaci by mohl mladý forvard Pavel Suk. „Samozřejmě bude ale potřeba se pořádně sehrát. Pavel nikdy nehrál levý křídlo dozadu, takže se musí všechno pořádně vyzkoušet. Problém v tom nevidím,“ dodal Bakus.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava