Budu se muset na ledě trochu zklidnit, říká o sobě Suk

23.08.2008 / Eva Streichsbierová

V přípravě zatím odehrál v jihlavském dresu všech osm zápasů, nechyběl ani v jediném. Útočník Pavel Suk se pomalu ale jistě stává jistotou v sestavě prvoligové Dukly. Ve většině utkání nastoupil dokonce v první formaci vedle kapitána Oldřicha Bakuse a Ladislava Rytnauera.

„Oba jsou to zkušení hráči, všichni moc dobře víme, co v první lize dokázali. Hrát s nimi se ale teprve musím naučit,“ říká skromně jednadvacetiletý forvard, pro něhož byla loňská sezona první, kterou odehrál za A-tým.

Proto s naprostou samozřejmostí, a také bez odmlouvání, poslouchá výtky svých starších spoluhráčů. „Olda, ten si vždycky něco najde,“ směje se rodák z Jihlavy. „Ale já ty jeho rady beru v pohodě, protože on vím, jak to má na ledě vypadat,“ dodává.

Tím hlavním, na čem prý musí zapracovat, je především větší klid ve hře. „Říkají, že jsem někdy až moc zbrklý, že se musím zklidnit. A já myslím, že mají pravdu. Budu se snažit,“ slibuje s úsměvem Suk, který má zatím na kontě v přípravě dva góly a dvě asistence.

Na turnaji v Nitře ho v úvodních dvou soubojích postavili trenéři do jedné formace vedle dalších dvou mladíků – dvacetiletého Jiřího Mana a dvaadvacetiletého Davida Jonáše. Přestože oba souboje zatím Dukla prohrála, její výkon šel oprati předchozím duelům nahoru. „Čím kvalitnější soupeř, tím lepší prověření,“ tvrdí jihlavský útočník.

V sezoně, která začne už 10. září by se podle Suka měly dostavit i podstatně lepší výsledky. „Opravdu si myslím, že to bude o něčem jiném,“ je přesvědčen.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava