Dukla znovu porazila Kranj, tentokrát rozdílem čtyř gólů

28.12.2008 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Dukly Jihlava uspěli ve Slovinsku i ve druhém utkání. Po sobotní těsné výhře 4:3 se v Kranji prezentovali o den později podstatně přesvědčivějším výsledkem 5:1. Skóre utkání otevřel kapitán jihlavského týmu Oldřich Bakus, poslední gól Dukly zařídil Libor Bezděk.

HK Triglav Kranj – HC Dukla Jihlava 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
Branky: 60. Slavec – 8. Bakus, 11. Hanzal, 32. Hrbatý, 48. Hradecký, 56. Bezděk.

Jihlava: Vajner (41. Šťastný) – Kašpar, Ficenc, Malena, Bílek, Martinka, Novák, Jonáš, Staněk – Říha, Bakus, Hodek – Man, Dolníček, Bezděk – Krupka, Hradecký, Suk – Rytnauer, Hanzal, Hrbatý.

Stejný soupeř, ale podstatně lépe zvládnutá první třetina. Tak vypadal nedělní souboj jihlavských hokejistů s domácím týmem HK Triglav Kranj. V rozmezí tří minut odskočila Dukla na rozdíl dvou branek. „Rozhodně to ale nebyl jednodušší zápas. Domácí znovu velmi dobře bruslili a měli výborný pohyb,“ prozradil asistent hlavního kouče Roman Mejzlík.

Ve druhé dvacetiminutovce se měnilo skóre pouze jednou, a to zásluhou útočníka Jana Hrbatého. Závěrečné dějství pak dalo výsledku konečnou podobu. „Hráli jsme hodně slušně v útoku, dali jsme pět gólů a můžeme být tudíž spokojeni,“ pochvaloval si výkon svého týmu Ščerbanův asistent. „Hlavně jsme taky parádně zvládali osobní souboje, což je v téhle fázi přípravy důležité,“ přispěchal s dodatkem.

V poslední třetině hájil branku Dukly dorostenecký gólman Jiří Šťastný a stejně jako jeho kolega Vratislav Vajner předvedl spolehlivý výkon. „Oba zachytali výborně. Celkem se v zápase vystřelilo na branku téměř osmdesátkrát, poměr byl 29:50. Myslím, že diváci se bavili a o to v těchto dvou zápasech určitě šlo,“ uvedl Mejzlík.

Na cestu domů vyrazí jihlavští hokejisté v pondělí ráno, a kolem půl páté odpoledne by se měli objevit na Horáckém zimním stadionu. „No a na kluky potom čeká ještě večerní trénink. Je potřeba trochu zapracovat na fyzičce,“ prohlásil trenér. „Každopádně výlet do Slovinska hodnotíme určitě jako pozitivní, zahráli jsme si s kvalitním soupeřem,“ složil poklonu týmu působícímu v nejvyšší slovinské lize.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava