Už počtvrté za sebou začíná Přeučil play off proti Dukle

03.02.2009 / Eva Streichsbierová

Pokaždé, když Dukla vstoupí do play off, je téměř jisté, že se v dresu jejího soupeře objeví útočník Petr Přeučil. Letos k tomu došlo už počtvrté v řadě. Nejprve hájil barvy Hradce Králové, pak nastoupil za Ústecké Lvy, loni bojoval za Vrchlabí a letos přijel do Jihlavy s havířovskými Pantery. „Taky už jsem si říkal, že je to zvláštní,“ usmíval se šestadvacetiletý forvard.

Foto: Jihlavský deník/Josef Němec

Zatím se mu každopádně proti Dukle daří. Ve všech třech předchozích sériích slavil úspěch. „A věřím, že se to povede i na čtvrtý pokus,“ svěřil se rodák z Mostu. Ani porážka 1:3 v prvním utkání mu zatím úsměv z tváře nevymazala. „Myslím, že to bude ještě dlouhá bitva. Jedna porážka nic neřeší,“ prohlásil.

Na ledě se řadí mezi ty, kteří pro tvrdý zákrok nejdou příliš daleko. I proto také patří k neoblíbeným hráčům soupeře. Speciálně v Jihlavě mu fanoušci nemůžou zapomenout zákrok, po němž odcházel před třemi lety obránce Rostislav Malena se zlomenou rukou. „Jo, na tu situaci si pamatuju. Ale i dneska budu tvrdit, že šlo o čistou hru tělem,“ bránil se Přeučil.

Postup do letošního čtvrtfinále první ligy podle něj vede přes zodpovědnější přístup k začátkům třetin. „Dost často dostáváme brzy gól, a to se pak těžko dotahuje,“ povzdechl si. Seznam věcí, na které si budou muset dát Panteři větší pozor, je podle něj obsáhlejší, dalším bodem jsou prý například fauly. „To je fakt, ty se na naší úvodní porážce taky hodně podepsaly,“ pokyvoval hlavou.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava