Juniory čeká regionální derby

12.02.2009 / Wally

Po reprezentační přestávce se opět naplno rozjedou mládežnické soutěže. Jihlavští junioři zamíří v pátek 13. února do Brna, kde je od 18:15 čeká Kometa Úvoz. O dva dny později čeká svěřence Aleše Tottera regionální derby, od 13:15 přivítají Žďár nad Sázavou.

Kometa Úvoz

Juniorům Komety Úvoz patří v prvoligové tabulce se ziskem pětatřiceti bodů čtvrté místo. Brňané odehráli třicet šest zápasů, v nich se z výhry radovali v patnácti případech, v pěti poté získali bod. Hráči Úvozu doposud nastříleli sto sedm branek a inkasovali jich sto osmnáct.

Posledních šest utkání

Kometa Úvoz - Havlíčkův Brod    1:6      
Přerov - Kometa Úvoz            3:1     
Kometa Úvoz - Nový Jičín        5:6     
Kometa Úvoz - Žďár nad Sázavou  3:0   
Kometa Úvoz - Krnov             3:1         
Technika Brno - Kometa Úvoz     3:2     

„Do Jihlavy přijel Úvoz s omlazeným kádrem, zápas jsme na svojí stranu rozhodli již v první třetině, kterou jsme vyhráli 7:0. Hráči soupeře nejsou příliš velkého vzrůstu, vyznávají kombinační hokej, což nám samozřejmně vyhovuje. Rád bych dal všem klukům dostatečný prostor, aby se mohli ukázat," plánuje trenér Aleš Totter.

Žďár nad Sázavou

Juniorům Žďáru se v poslední době příliš nedaří, z posledních devíti zápasů získali pouze tři body, když doma remizovali s Krnovem a zvítězili v Jičíně. V tabulce jim tak se ziskem třiceti bodů patří osmá příčka. Žďárští mladíci doposud nastříleli sto deset branek, inkasovali jich sto padesát pět.

Posledních šest utkání

Technika - Žďár nad Sázavou         7:2      
Žďár nad Sázavou - Jihlava          1:4     
Havlíčkův Brod - Žďár nad Sázavou  11:2     
Žďár nad Sázavou - Přerov           5:8   
Kometa Úvoz - Žďár nad Sázavou      3:0   
Nový Jičín - Žďár nad Sázavou       3:5     

„Se Žďárem jsme v sezóně ztratili již tři body, je to tým, který předvádí dokonalý antihokej a povětšinou jenom brání a hraje jen na brejky. My pokud se neprosadíme střelecky, nedokážeme využívat šance, tak potom utkání končí podobně jako náš poslední vzájemný zápas hraný v Jihlavě," ví lodivod Totter.

Dukla Jihlava

Jihlavští junioři mají čtyři kola před koncem nadstavbové části náskok sedmi bodů. Ve hře je již pouze osm bodů, šance že by mladíci Dukly přišli o účast v baráži je tak velmi malá, ke stoprocentní jistotě však potřebují získat alespoň jeden bodík.

„David Musil byl s reprezentační osmnáctkou, někteří kluci jezdili pomáhat Pelhřimovu a Světlé nad Sázavou, pár jich bylo i v áčku. Zbylí kluci poté pět dní pracovali na kondici. Následovali tři dny volna a od úterka se již připravujeme na naše víkendové soupeře," prozradil kouč juniorů.

Jihlava - Přerov 11:2 (6:0, 2:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 1. Kuřítko J. (Kotlík), 9. Malec (Rosendorf, Pometlo), 12. Dvořák (Pometlo), 13. Polcar (Zeman), 14. Kuřítko J. (Kotlík, Němec), 16. Zeman (Rosendorf), 23. Zeman (Polcar), 26. Polcar (Zeman), 45. Šustr (Pometlo), 47. Dvořák (Vacek), 48. Vysloužil (Zeman, Polcar) - 43. Vaněk (Mališka), 44. Šteiner (Holík).
Sestava Jihlavy: Jíra - Posmyk, Vacek, Zelený, Randa, Šustr, Rosendorf, Cirhan - Němec, Kotlík, Kuřítko J. - Dvořák, Pometlo, Brabec - Polcar, Zeman, Vysloužil - Malec.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava