Řehoř zůstává v Dukle. Letos budeme mít dobrý tým, tvrdí

12.05.2009 / Eva Streichsbierová

Venku počasí, že by psa nevyhnal, ocelová obloha a uvnitř budovy tím pádem o to větší tma. Horácký zimní stadion připomínal v úterý ráno spíš tmavý sklep, než místo, kde by se měli připravovat gólmani na novou sezonu. „Já jsem chtěl rozsvítit, ale Milan mi to zakázal. Prý bude mít aspoň zase o něco víc ztížené podmínky,“ usmíval se trenér jihlavských brankářů Petr Jaroš.

Jeho svěřenec Milan Řehoř si navíc po chvíli nasadí přes helmu černou síťku a v ten moment máte pocit, že od inkasování pořádného gólového přídělu z hokejek nachystaných spoluhráčů ho může zachránit snad pouze slepecký pes. Jenže ouha, jen málokterá střela skutečně skončí za zády čtyřiadvacetiletého brankáře Dukly.

„Letošní tréninky jsou zase o kousek tvrdší, trenér nám do nich zařadil pár nových prvků,“ hlásil rodák ze Žďáru nad Sázavou, který polyká tréninkové dávky společně s kolegou Vratislavem Vajnerem. „Petr moc dobře ví, co dělá. Já se cítím dobře, a to je pro mě to nejdůležitější,“ přispěchal s dodatkem.

Částečně i proto se prý rozhodl, že v prvoligové Jihlavě zůstane také v další sezoně. „Je to tak, zůstávám. Dohodli jsme se s vedením klubu, že mi umožní střídavé starty do některého extraligového týmu. Stejně jako třeba loni,“ přiznal Řehoř. „Myslím, že mi tím nic neuteče. Navíc jsem přesvědčený, že tady letos bude dobrý tým. Mohli bychom hrát špici ligy,“ doplnil.

Vedení Dukly se znatelně ulevilo. „Jsme samozřejmě moc rádi, že se Milan takhle rozhodl,“ pokyvoval hlavou jednatel Bedřich Ščerban. „Měl dost lukrativních nabídek, dokonce mezi nimi byla i jedna z Ruska, přesto zůstal. Hodně si toho vážím,“ uvedl šéf Dukly. „Ještě jsem se prostě dostatečně nenaučil rusky,“ culil se Řehoř.

Klub tedy brankářskou jedničku jihlavského týmu zatím měnit nebude, ale určitou změnou během léta přeci jen projde. „Na konci suché přípravy se budu ženit,“ svěřil se. A je na takový životní krok vůbec dostatečně připravený? „No možná od toho ještě uteču,“ smál se, ale vzápětí dodal. „Ona to zas taková změna nebude, pořád zůstanu stejně praštěný.“

Oblek už si prý vybral a mezi hosty pochopitelně nebude chybět ani trenér. „Jasně, „papá“ Jaroš tam určitě musí být se mnou,“ pokyvoval hlavou Řehoř. „Je to přece můj osobní trenér. A kdo jiný by mi měl v tak důležitém okamžiku radit, když ne on,“ bavil se dál.

O chvíli později šly ale legrácky zase stranou. Jihlavský brankář se totiž chystal na další spršku střel. A kdo že je v přesnosti střelby v Dukle jednička? „No přece pořád jeden a ten samý - nejošklivější Láďa Rytnauer,“ smál se na celé kolo při nasazování masky jihlavský gólman.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava