Mladší dorostenci na turnaji v Karlových Varech

22.08.2010 / Zdeněk Drla

Přípravu mladšího dorostu před nadcházející sezonou zpestřil sobotní turnaj v karlovarské KV Areně. Soupeřem Dukly Jihlava byli na západě Čech hráči místní Energie, Sparty Praha a rakouského Salcburku. Přestože Dukla skončila na čtvrtém místě, z lázeňského města si odvezla jedno individuální ocenění: Dominik Svoboda byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.

Sparta Praha - Dukla Jihlava 1:0 (0:0, 1:0)
K prvnímu utkání na turnaji nastoupili svěřenci trenéra Jiřího Jungwirtha proti pražské Spartě. Do jihlavské branky se postavil Dominik Svoboda. Dukla byla Spartě vyrovnaným soupeřem, ve druhé půli (hrálo se 2 krát 20 minut) byla i výrazně lepší. V rychlém utkání se čekalo na úvodní a zárověň jedinou branku až do začátku 19. minuty druhé části hry. Na přesný zásah sparťanů už ale jihlavští hráči nestili odpovědět.

Energie Karlovy Vary - Dukla Jihlava 4:2 (1:1, 3:1)
Branky Jihlavy: Pazourek, Severa.
Druhý zápas s domácím týmem přinesl opět svižný hokej. Branky v první části hry padaly hned na začátku, kdy se prosadily oba týmy. Na konci 2. minuty mířil přesně ve žlutém dresu Pazourek po přihrávce Kašpara a Dukla vedla 1:0. Energie odpověděla o necelé dvě minuty později. Druhá část byla poznamenána častými vyloučeními na obou stranách, Dukla se 63 vteřin bránila dvojnásobnému oslabení. Druhá branka Karlových Varů skončila za zády Davida Vacka až ve 34. minutě při signalizovaném vyloučení jihlavského hráče. Třetí pak v 37. minutě. Jihlava snížila půldruhé minuty před koncem z hole Severy. Při power-play na samém konci utkání vstřelily Karlovy Vary čtvrtou branku.

Dukla Jihlava - Salcburk 2:3 (2:3, 0:0)
Branky Jihlavy: Jícha, Pazourek.
Bleskovým nástupem do utkání, které se hrálo ihned po duelu Dukly s Karlovými Vary, Jihlavští rakouský tým zaskočili. Už po půlminutě hry vedla Dukla 1:0 zásluhou Jíchy, v čase 2.23 přidal druhý přesný zásah Pazourek. Od té chvíle se ale do střeleckých statistik zapisovali jen hokejisté rakouského týmu (ve svém kádru měli tři Čechy, Kanaďana, Slovince a Japonce). Možná únavou z předchozího zápasu, možná spokojeností z rychlého dvoubrankového vedení, jihlavští hráči polevili a nabídli tak soupeři možnost výsledek nejdříve srovnat a následně otočit. Stalo se tak v osmé, deváté a šestnácté minutě. Také v tomto utkání si jihlavští mladíci vyzkoušeli, jaké to je, bránit se v oslabení třech proti pěti, zahráli si i přesilovku v opačném poměru. Třetí těsná porážka na turnaji znamenala, že si Dukla z Karlových Varů odvezla pouze diplom za čtvrté místo.

Sestava Dukly Jihlava: Svoboda, Vacek - Brussmann, Ćermák, Szathmáry, Půža, Cívka, Port, Kochánek - Mandát, Musil, Jícha - Pazourek, Kašpar, Severa - Kuchyňa, Beran, Mahút - Klaus, Hubert, Hotař - Kittler. Trenér: jiří Jungwirth.

Ostatní výsledky:

Karlovy Vary - Salcburk 6:3
Salcburk - Sparta Praha 3:5
Karlovy Vary - Sparta Praha 3:0

Pořadí:

1. Energie Karlovy Vary
2.Sparta Praha
3.Salcburk
4.Dukla Jihlava

Společná fotografie týmu Dukly Jihlava na ledě KV Areny. Foto: Zdeněk Drla

Jihlavský Dominik Svoboda byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. Foto: Zdeněk Drla

Fotografie ze zápasu se Spartou Praha si prohlédněte zde.
Fotografie z utkání s Karlovými Vary jsou zde.
Zápas s rakouským Salcburkem je zdokumentován zde.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava