FOTOGALERIE: Hokejistům začala letní příprava

18.04.2011 / Zdeněk Drla

Hokejistům Dukly Jihlava začala letní příprava. V pondělí ráno se trenéru Petru Vlkovi hlásilo čtyřiadvacet hráčů. Z již dřívě avizovaných chyběl Jiří Dobrovolný, navíc se ve sportovním areálu Na Stoupách objevili Filip Novotný, Tomáš Kolafa, Adam Mikšovský a Tomáš Chlubna, v nejbližších dnech se připojí ještě další akvizice ze Sparty Praha Petr Vošmik a Tomáš Karpov.

Lehký výklus, cvičení, krátká pauza, cvičení, krátká pauza, cvičení a znovu dokola... a na závěr fotbálek. Hokejisté, kteří bojující o místo v základním kádru A-týmu Dukly Jihlava absolvovali první trénink letní přípravy. „Není to ta nejpříjemnější část sezony, ale je potřebná. Udělat se to musí. Dnes to bylo jenom takové zahřívací, uvidíme, co na nás chystají trenéři dál," říká útočník Tomáš Čachotský, který na první trénink dorazil na kole.

Jak se hokejisté na prvním tréninku snažili, se můžete podívat ve fotogalerii zde.

„Nevím, jestli se někdo z nás těšil," usmívá se další forvard Libor Bezděk. „Není to zrovna oblíbená část sezony. Musíme se s tím ale poprat. Bereme to jako práci - poctivě," dodává. S příchodem několika posil a dále mladých hráčů z juniorky nastává v týmu zdravá konkurence. „Dneska ráno, když jsme se sešli, tak jsme viděli pár nových lidí. Bude to boj o každé místo v sestavě," je si vědom mladý útočník, který v sezoně vyjížděl na led s jedenáctkou na zádech.

Kromě již ohlášených posil Radka Hubáčka a Petra Domina se s týmem začal připravovat brankář Filip Novotný, v nejbližší době se připojí i další dva sparťané Petr Vošmik a Tomáš Karpov. Detaily jejich působení v klubu se v těchto dnech dolaďují.
V pondělí ráno se v kabině A-týmu hlásil také čtyřiadvacetiletý Adam Mikšovský, který poslední dvě sezony působil ve Vrchlabí a v Písku. „Tento hráč je u nás na zkoušku. Byli jsme požádáni, abychom se na něj podívali," řekl na adresu zlínského odchovance jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Jednání o příchodu Tomáše Kolafy, jako posily do obranných řad, byla podle Ščerbana ze strany kladenského klubu prozatím pozastavena. Přesto se osmadvacetiletý bek připravuje s Duklou. „Jednání probíhala. Nyní, kvůli situaci, která kolem kladenského hokeje panuje, byla ze strany Kladna přerušena," řekl Ščerban s tím, že věří, že se podaří dotáhnout jednání do zdárného konce. Tomáš Kolafa v krajském městě Vysočiny již působil v sezoně 2003/2004, kdy nastupoval za juniorský tým i muže a byl u úspěšné baráže a postupu do extraligy.

Obránce Václav Jaroš, za ním Tomáš Kolafa, Petr Domin a Michael Polcar. Foto: Zdeněk Drla