Dukla jede do nové arény Pirátů

11.11.2011 / Zdeněk Drla

Po sérii tří domácích zápasů má Dukla ve svém diáři venkovní zápas na žhavém ledě. V sobotu 12. listopadu cestují svěřenci trenéra Petra Vlka na sever Čech do Chomutova. Hrát se bude od 17:30 v nové aréně Pirátů, která je nejmodernější halou u nás. Chomutovští po vlažnějším rozjezdu na začátku sezony vystoupali po jedenadvacátém kole až na druhou příčku tabulky. V základní hrací době neprohráli dvanáct zápasů! Naposledy v kole devátém podlehli na Horáckém zimním stadionu právě Dukle. Nyní se oba soupeři potkávají znovu. Pouze role hostitelů a hostů se prohodily. "Snad nějaký bod přivezeme a smažeme tu domácí ztrátu s Havlíčkovým Brodem," řekl po středečním derby s výhledem k sobotnímu utkání gólman Filip Novotný.

"Cestu znám a neměním směr, dojdu k řece plný ryb až tam na sever," zpívá ve svém hitu skupina Kabát. Nevím, zda říčka Chomutovka oplývá množstvím ryb, nebo zda Kamencové jezero je plné šupináčů. Jisté je, že u zmiňovaného jezera vyrostla nejmodernější hokejová hala v Česku, která se stala domovem chomutovských Pirátů. Bývalý KLH Chomutov toto označení převzal před letošní sezonou. A zatím se mu v jeho pirátské výpravě, na jejímž konci by měla být vysněná účast v nejvyšší tuzemské hokejové soutěži, daří dobře. Se 44 body jsou Piráti druzí za letos suverénními Ústeckými Lvy.

Dukla Jihlava jede na chomutovský led jako aktuálně čtvrtý tým tabulky. "Budeme bojovat. Chceme přivést nějaké body, protože venku jich moc nezískáváme," říká gólman Filip Novotný. Jedenadvacetiletý talent mezi třemi tyčemi nabízí i recept, jak nad Chomutovem vyzrát. "Budeme muset bojovat stejně jako doma," dodává. To by mohlo na Piráty platit. Vždyť posledním týmem, který nedaroval Chomutovu ani bod, byla právě jihlavská Dukla, která v devátém kole vyhrála doma nad Piráty 3:2.

Jak skončí bitva druhého se čtvrtým, se dozvíme v sobotu večer. Zápas můžete sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu, který připravuje chomutovská redakce.

22. kolo: sobota 12. listopadu 2011

Salith Šumperk - HC VCES Hradec Králové (17:00)
HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Kadaň (17:00)
HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC Most - HC Olomouc (17:30)
HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Berounští Medvědi (17:30)
Piráti Chomutov - HC Dukla Jihlava (17:30)
IHC KOMTERM Písek - SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)

23.kolo: středa 16. listopadu 2011

SK Horácká Slavia Třebíč - HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)
IHC KOMTERM Písek - Salith Šumperk (18:00) HC Stadion Litoměřice - HC Rebel Havlíčkův Brod (18:00) SK Kadaň - Piráti Chomutov (18:00) HC Berounští Medvědi - HC Most (18:00) HC Olomouc - HC VCES Hradec Králové (18:00)

Letos se v prvním vzájmeném zápase radovala z vítězství 3:2 na domácím ledě jihlavská Dukla. Gólman Filip Novotný se představil před domácím publikem poprvé v soutěžním zápase. Foto: Zbyněk Zápotočný