0:2
(0:0, 0:1, 0:1)

Dukla si z Chomutova odváží 3 body! Piráty zdolala 2:0

12.11.2011 / Jan Hošic

V úvodní dvacetiminutovce měli o něco více ze hry domácí Piráti. Ani jednu ze svých příležitostí však nevyužili. Do následující periody vstoupili jihlavští hokejisté tím nejlepším způsobem. Hnedle ve 22. minutě totiž otevřel skóre Daniel Hodek. Další branky už ve vyrovnané druhé třetině nepadly. V dějství třetím vedení červenožlutých hokejistů ještě navýšil Lukáš Krupka. Dvoubrankový náskok si již jihlavští hokejisté s přehledem pohlídali. Chomutov tak porazili 2:0.
12.11.2011 17:30, 1. liga ČR - 22. kolo

Piráti Chomutov

Hanuljak - Macháček, Rutta, Jillson, Palin, Jeřábek, Grof, Mrázek - Ondřej, Sikora, Hafenrichter - Endál, Fiala, Hřebejk - Heřman, Kraft, Seman - Hruška, Procházka
0

HC Dukla Jihlava

Novotný - Dobrovolný, Ficenc, Drtina, Kaláb, Kolafa, Petráček, Grundmanis,Kolda - Čachotský, Hodek, Hubáček, Domin, Karpov, Mrňa, Zeman, Maliník, Krupka, Bezděk, Mikšovský, Pometlo
2
Branky a nahrávky: 22. Hodek (Karpov, Krupka), 44. Krupka (Karpov, Ficenc). Rozhodčí: Přikryl - Wesley, Kašík. Vyloučení: 8:9. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 3002. Střely na branku: 37:22. Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

V úvodu utkání oba týmy hrály pomalejším tempem, ovšem přeci jen o něco aktivnější byli domácí Piráti, kteří se snažili tlačit před branku Jihlavy. Na první větší šanci se čekalo do páté minuty, kdy se kotouč po sražené střele dostal k chomutovskému Endálovi. Ten se snažil z pozice mezi kruhy o okamžitou střelu a nebezpečně ohrozil brankáře Novotného. Jihlava se dostávala do šancí jen zřídka a poprvé na sebe upozornila v sedmé minutě při přesilové hře. V této početní výhodě si hráči Jihlavy dokázali vytvořit tlak a několikrát ostře pálenou střelou prověřit gólmana Hanuljaka, ovšem bez úspěchu. Nejzajímavější a také největší šance se udála v deváté minutě. David Hruška se po tlačenici před Jihlavskou brankou dostal ke kotouči a měl dostatek času na to, aby si puk připravil a zamířil. Nakonec po své střele už zvedal ruce nad hlavu, ale trefil bohužel pouze břevno. Poté v patnácté minutě Jihlavští dokázali opět při početní výhodě zmáčknout Piráty v jejich obranném pásmu, ovšem ani v této přesilové hře nedokázali Hanuljaka prostřelit. Do konce první třetiny se už nic zajímavého nestalo a do šaten se šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Druhé dějství už bylo o poznání zajímavější než první. To na co se čekalo celou první třetinu, přišlo ihned v úvodu třetiny druhé. V 22. minutě Miroslav Hanuljak nedokázal zkrotit skákavé nahození Petra Domina a odražený puk se dostal ke zcela volnému Danielu Hodkovi, který bez potíží trefil odkrytou branku a otevřel skóre utkání. Domácí měli velkou příležitost na vyrovnání o čtyři minuty později, kdy Filip Seman našel před brankou volného Jaroslava Hafenrichtera. Jeho střelu se štěstím zachytil Filip Novotný mezi svými betony. V 31. minutě to však mohlo být 2:0 pro hosty. Jihlavský Krupka se dostal před brankou k odraženému kotouči a jeho střelu vytěsnil Miroslav Hanuljak nad bránu opravdu na poslední chvíli. Ve stejné minutě měli Piráti obrovskou příležitost srovnat stav utkání při téměř dvouminutové přesilovce pěti proti třem. I když většinu času přesilové hry strávili v útočném pásmu, překonat Filipa Novotného se jim nepodařilo. Po vstřelené brance byli aktivnější hosté, kteří si vytvářeli více střeleckých příležitostí než domácí a v 34. minutě měli další zajímavou šanci v podobě přečíslení 3 na 2, ale naštěstí pro Chomutov Jihlava toto přečíslení využít nedokázala. O tři minuty později Dukla opět zahrozila a to v podobě nebezpečné střely Lukáše Krupky, kterému nechybělo mnoho, aby propasíroval kotouč pod betonem Miroslava Hanuljaka. V 37. minutě měli konečně nějakou šanci také domácí. David Hruška se proháčkoval až před branku a vyslal nebezpečnou střelu beckhandem, kterou nadělal Novotnému velké problémy. Do konce druhé třetiny už ale žádná branka nepadla a stav utkání tedy byl 1:0 pro Duklu.

Hostům se opět povedl nástup do třetiny a v 43. minutě udeřili podruhé v utkání. Aktivní Lukáš Krupka, se dočkal branky, když odražený letící kotouč napálil ze vzduchu za záda Miroslava Hanuljka a zařídil svému týmu vedení o dvě branky. Po této brance působili domácí jako opaření a přestali zcela bruslit. Jen těžko se jim dařilo prosadit, ale v 48. minutě se do brejku dostal Milan Procházka, který pálil jen do betonů jihlavského brankáře. Piráti se i nadále snažili alespoň snížit a další příležitost měli v 51. minutě. To když se objevil v zajímavé pozici Zdeněk Ondřej, který bohužel svou prudkou ranou mířil těsně vedle brány. V 56. minutě mohl definitivně rozhodnou Daniel Hodek. Dostal se do brejku, ale v tváří tvář proti domácímu brankáři neuspěl a branku přestřelil. Do konce utkání si Jihlava hlídala vedení a Chomutov do vážnějších šancí nepouštěla. Piráti to ještě dvě minuty před koncem utkání zkoušeli bez brankáře, ale prosadit se již nedokázali a prohráli s Duklou Jihlava 0:2.

Ohlasy trenérů

Václav Sýkora(Piráti Chomutov): Tak jednoznačně špatný výkon. Už od začátku utkání jsme do toho nešli s tím, co jsme si řekli před utkáním. Vůbec jsme to nesplnili. Mluvili jsme o tom, že musíme hrát hodně do těla a mít výborný pohyb, protože Jihlava je bruslivé mužstvo. Ani jedno jsme nesplnili. Asi jsme si mysleli, že po těch čtyřech vítězstvích v řadě to půjde doma samo a samozřejmě výkon byl důsledkem toho špatného přístupu. Museli jsme točit se sestavou, protože nám těsně před utkáním ze zdravotních důvodů vypadl Nikola Gajovský. Snažili jsme se udržet čtyři lajny tím, že jsme tam protáčeli různě hráče v útoku. Ale až ve třetí třetině, když jsme to stáhli na tři útoky se pohyb trošičku zlepšil. To byla opět známka toho, že to bylo špatným přístupem na začátku utkání a ne nějakým ubýtkem sil. Jednoznačně jsme k tomu zápasu špatně přistoupili a nezasloužili jsme si vyhrát.

Patrik Augusta(HC Dukla Jihlava): My jsme určitě spokojení, protože z Chomutova se moc často body nevozí. My jsme tady předvedli dobrý defenzivní výkon a vybojovali jsme si tři body.