Jihlavští žaci odehráli další mistrovské zápasy

03.02.2012 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala hostili Kometu Brno a Olomouc. Šestá třída bodově zvládla duel proti Olomouci, kterou porazila vysoko 8:1. Osmá třída vyhrála oba své zápasy, Kometu porazila 5:2 a Olomouc 3:2. Tři branky zaznamenal David Čermák. Mladší žáci cestovali do České Třebové a hostili Chrudim. Oba zápasy shodně prohráli 4:7. Starší žáci porazili Chrudim vysoko 8:1.

Výsledky 22. - 29. 1. 2012

8. třída

21. kolo: Jihlava - Kometa Brno 5:2 (2:0, 2:0, 1:2)
Branky Jihlavy: Čermák 2, Hrala 2, Najman. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Škarek – Pražák, Váňa, Havelka, Mareš – Čermák, Najman, Berka, Oščádal, Mejzlík, Hrala, Šlapáček, Kozel, Šulák.

„K utkání k nám zavítal první tým tabulky Kometa Group. Od samého začátku se hrál hodně rychlý a vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách. Kluci k utkání přistoupili velice dobře a podali opět parádní a zodpovědný výkon, který podtrhli vstřelenými brankami. Rovněž výkon brankáře byl zvláště v momentech, kdy nás soupeř zatlačil, velice důležitý. Po dvou třetinách byl tak stav zaslouženě 4:0 v náš prospěch. V posledním dějství soupeř dvěma brankami ještě zápas zdramatizoval, ale konec jsme si už pohlídali. Kluky za tenhle zápas a nejen za něj musím moc pochválit. Vyhráli jsme šestý zápas v řadě a je vidět, že výkony jsou lepší a lepší a já doufám, že na ně navážeme i po přestávce v příštím roce," řekl po utkání trenér Pykal.

25. kolo: Jihlava - Olomouc 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Branky Jihlavy: Mejzlík, Čermák, Slabý. Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Mejzlík, Vojta Pražák, David Váňa.
Sestava Jihlavy:
Škarek – Pražák, Mareš, Váňa, Šlapáček, Havelka, Chylík – Čermák, Najman, Berka, Oščádal, Mejzlík, Kousal, Slabý, Adam, Šulák.

„Utkání s rivalem z Olomouce bych rozdělil na dvě zcela odlišné části hry. První třetina z naší strany byla špatná a kluci nechtěli plnit to, co jsme si řekli v kabině před začátkem zápasu. Chyběl nám především pohyb a přesnost přihrávek. Přístup kluků v této části hry mě hodně mrzí. Od druhé třetiny ale hráči přidali a na herním projevu to bylo hned znát. Postupně jsme získávali převahu a jen díky neproměňování šancí, jsme soupeře drželi ve hře. V utkání jsme nastřelili 5 tyček a několikrát jsme nebyli schopni trefit prázdnou branku. Vítězství je ale zasloužené a kluci nakonec tu pochvalu zaslouží," řekl po utkání trenér Pykal.

6. třída

25. kolo: Jihlava - Olomouc 8:1 (3:0, 5:1, 0:0)
Branky Jihlavy: Najman 3, Štěrba 2, Musil 2, Svoboda. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Zadina, Tušer, Komín, Rašín - Musil, Najman, Svoboda, Štěrba, Brož, Kardoš.

„Do utkání jsme vstoupili pouze s 10 hráči, a proto jsme chtěli zápas rozhodnout hned na jeho začátku, dokud kluci měli dostatek sil. To se nám myslím povedlo na jedničku a od úvodní buly jsme měli utkání pod kontrolou. V první třetině soupeř dokonce ani jednou nevystřelil na naší branku! Převahu jsme si udržovali i v dalším průběhu zápasu a kluci po dobrém výkonu zaslouženě zvítězili. V úterý nás ale čeká dohrávka s brněnskou Kometou a výkon, který podají v tomto utkání, bude pro mě mnohem důležitější," řekl po utkání trenér Pykal.

Dohrávka 21. kola: Jihlava - Kometa Brno 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Branky Jihlavy: Zadina, Musil. Nejlepší hráči Jihlavy: Jaroslav Musil.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Zadina, Komín, Rašín, Martinů - Najman, Musil, Kadoš, Brož, Svoboda, Štěrba, Vaněk, Koláček, Tušer.

„Do zápasu s favorizovanou Kometou jsme vstoupili podle našich představ, naši hráči dobře bruslili, napadali protivníka a poté jsme si vytvořili několik gólových situací, které jsme nedokázali využít. Soupeř postupně hru srovnal a v druhé třetině šel i do mírného náskoku, kdy druhou třetinu vyhrál 2:1. Začátkem třetí třetiny jsme mohli zápas otočit na svoji stranu, kdy naši hráči jeli dvakrát samostatně na gólmana Komety, ale bohužel bez gólového efektu. Postupně ubíhajícím časem bylo vidět, že nám docházejí fyzické síly a soupeř toho využil vstřelením dalších dvou branek. Jako team jsme sehráli velmi dobré utkání bohužel bez bodového efektu. Hráčům jsme po zápase poděkovali za výkon, ale také jsme jim připomněli, že je třeba se více soustředit při zakončování vytvořených šancí," řekl po utkání trenér Pykal.

Starší žáci

20. kolo: Jihlava - Chrudim 8:1 (1:0, 7:0, 0:1)
Branky Jihlavy: Prokš 2, Hrbatý 2, Habermann, Lupač, Kozel, Slabý.
Sestava Jihlavy:
Škarek (31. Šťastný) - Jančí, Habermann, Mareš, Zápotočný, Hráček - Hrbatý, Němec, Lupač, Kozel, Prokš, Slabý, Kolátor, Matějka, Novák, Stybor.

Mladší žáci

19. kolo: Česká Třebová - Jihlava 7:4 (2:1, 2:3, 3:0)
Branky Jihlavy: Chlubna 2, Vaněk 2.
Sestava Jihlavy:
Falta - Jančí, Mikeš, Koláček, Mareček, Žižka, Pittner - Chlubna, Sapík, Čermák, Augusta, Přibil, Rampír, Vaněk, Racek.

20. kolo: Jihlava - Chrudim 4:7 (2:2, 1:1, 0:4)
Branky Jihlavy: Svoboda 2, Brož, Čermák.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (31. Krejčí) - Rašín, Jančí, Buzek, Mareček, Tomek, Mikeš, Žižka - Chlubna, Svoboda, Brož, Rampír, Vaněk, Čermák, Racek, Koláček, Komín.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava