Závěr letní přípravy Dukly: triatlon o titul Železný muž

28.06.2012 / Zdeněk Drla

Osm set metrů plavání, třicet osm kilometrů na kole a 8200 metrů běh - to je závěrečná porce v letní přípravě pro hráče A-týmu Dukly Jihlava. Ve čtvrtek absolvovali triatlon o tiul Železný muž. Vítězný Martin Jícha jej absolvoval za dvě hodiny a devět a půl minuty. Po dvouměsíční dřině začíná Duklákům třítýdenní dovolená.
Fotografie z triatlonu najdete ve fotogalerii.

Datum: čtvrtek 28. června, 8:30 hodin. Místo: venkovní bazén v aquaparku Vodní Ráj v Jihlavě.
U bazénu postává třicítka hokejistů Dukly Jihlava. Přesně s úderem půl deváté vydává trenér Petr Vlk pokyn a všichni se vrchají do vody. Před sebou mají 800 metrů plavání, což znamená překonat pětadvacetimetrový bazén šestnáctkrát tam a nazpět. "Nedělejte vlny," ozývá se z bazénu. Někdo je s vodním živlem kamarád - například Michal Velecký nebo Filip Matějka - další s ním bojují ze všech sil.

Fotografie z plavání si prohlédněte zde.

Po posledních tempech v bazénu běží hokejisté k přistaveným bicyklům. Rychle převléct z mokrých plavek do suchého úboru a hurá vstříc silniční etapě. Ta měří osmatřicet kilometrů a od Vodního ráje vede až do Zborné. Po cestě cyklistický peloton projíždí Stříteží, Ždírcem, lehce se otře o Polnou, aby dál pokračoval přes Dobronín, Štoky a Smrčnou. Celou etapu zvládají hráči bez větších problémů. Servisní vozidlo kustoda Bohuslava Tománka řeší pouze jeden defekt na dálničním přivaděči.

Fotografie z cyklistické etapy si prohlédněte zde.

Ve Zborné čekají družinu trenéra Petra Vlka čtyři běžecké okruhy. Terén Dukláci dobře znají, vždyž zde běhali během letní přípravy nespočetněkrát. První, druhý, třetí, čtvrtý okruh... a obrovská úleva u všech, když doběhli do cíle.
Jako první protíná pomyslnou cílovou pásku devatenáctiletý obránce Martin Jícha, který sváděl velký souboj s celkově druhým Tomášem Čachotským. Právě sympatický útočník má obrovskou radost, že je nejlepší z veteránů. Radost mu ale kazí trenér Petr Vlk, když mu oznamuje, že veteránská kategorie je pro hráče nad 33 let. Na triumf v této kategorii si tedy musí ještě tři triatlony počkat.

Fotografie z běhu ve Zborné si prohlédněte zde.

Stupně vítězů:
1. Martin Jícha
2. Tomáš Čachotský
3. Michael Polcar

Letní dřina končí, začíná dovolená. Ale i během třítýdenního volna se budou všichni hráči udržovat v kondici. Od trenérů dostali individuální tréninkové plány. Před startem další fáze přípravy se sejdou znovu 23. července, na led poprvé vyjedou o dva dny později. První přípravný duel sehrají s Hradcem Králové v úterý 31. července.