Dovolená hráčům Dukly Jihlava pomalu končí. Jaká byla?

19.07.2012 / Zdeněk Drla

Ještě pár dnů a hokejistům Dukly Jihlava končí třítýdenní dovolená po první fázi letní přípravy. Už v pondělí 23. července se budou hlásit trenéru Petru Vlkovi. Po dvou dnech "suché" by měli poprvé vyjet na led Horáckého zimního stadionu ve středu 25. července. Ale vraťme se ještě ke dnům volna. Jak ho hráči prožívali? Jaké dovolené dávají přednost? Mají raději moře nebo lenošení na chalupě? A jak se udržují ve formě? Na tyto otázky odpovědělo v naší anketě několik z nich.

Dva měsíce dostávali do těla. Letní příprava byla tvrdá: kolo, běh, posilovna, ale i doplňkové sporty. První část letního drilu zakončil triatlon o titul Železného muže a pak už začala hráčům Dukly Jihlava třítýdenní pohoda. Tedy pohoda ve smylu válení se celou dobu u moře nebo na chatě to rozhodně nebyla. Spíš aktivní dovolená. Jaké byly ty tři týdny? Co všechno hráči stihli? "Týden jsem si dal oraz na chalupě u rodičů ve Frenštátě pod Radhoštěm, zahrál jsem si pár turnajů v tenise, jen tak rekreačně s bývalými spoluhráči," přibližuje část svého programu posila útočných řad Dukly Jihlava Michal Velecký, jenž v druhé polovině letní přípravy přišel na Vysočinu ze Šumperka. Po skončení sezony měl nejlepší střelec Draků celkem nabitý program, jako první z našich respondentů ale stihl dovolenou u moře. "Byl jsem dvanáct dnů v Egyptě, jel jsem tam hned poté, co jsem složil maturitu. Dva dny po návratu z dovolené jsem podepsal v Jihlavě a hned jsem nastoupil do přípravy," popisuje Michal Velecký dny, které předcházely jeho stěhování ze severu Moravy na Vysočinu.

Většina oslovených hráčů trávila letní volno buď s rodinami nebo přítelkyněmi. Nejčastějšími místy, kam vyrazili, byly prosluněné mořské pláže, kde relaxovali. "Prvni týden jsem si chtěl především odpočinout a zapomenout na chvíli na hokej. To se mi povedlo, byli jsme s přítelkyní na dovolené v Chorvatsku," říká Adam Zeman, další z hráčů, který se k týmu připojil až v průběhu přípravy. "Užívám si volno s přítelkyní a rodinou," hlásí mladý útočník Michael Polcar a přidává svůj recept na zajímavou dovolenou. "Letos jsme s přítelkyní více cestovali po republice, poznávali krásy naší země. Jinak ale dávám přednost dovolené u moře, v teplých krajích. Člověk si odpočine a zároveň pozná kulturu a zvyky ve vzdálených zemích," odpovídá na otázku, kde je mu nejlépe.

Česko poznával i kustod A-týmu Bohuslav Tománek. S rodinou objel pořádný kus republiky. "Vyrazili jsme do Adršpachu na Náchodsku, zajeli jsme i na přehradu Rozkoš," popisuje svůj cestovatelský program dobrá duše kabiny, kterému nikdo neřekne jinak než "Bohoušek". "Byli jsme také na Olomoucku, v zoologické zahradě na Svatém kopečku. Po dovolené jsem ale potřeboval další dovolenou, protože cestovat na delší vzdálenosti s našimi dvěma dárečky je vysilující," usmívá se při vzpomínce na výjezdy s pětiletým a tříletým synem.

Pestrou dovolenou měl Ondřej Malec, další z mladých útočníků Dukly. Během pár týdnů toho stihl opravdu hodně. Posuďte sami. "Volno travím hodně s kamarady, každý den něco podnikáme, byli jsme se třeba podívat MS juniorek v hazené, které se hrálo v Brně. Za Česko hraje jedna kamarádka, tak jsem jí byl fandit. Měl jsem v plánu odjet na týden k moři, ale to bohužel nevyšlo," říká Ondřej Malec, který se do Dukly vrátil po ročním působení v MHL v týmu Tatrankých Vlků. Na moře nedá mladý forvard dopustit. Jak chutná, poznal už na řadě míst. "Jak je možnost výběru, dávám přednost moři. Naposledy jsme byli v Nice, Monaku a Cannes s kamaradem. To byla ideální dovolená," popisuje své dřívější zážitky. A co letos, když moře nevyšlo? "Nejvíc si odpočinu na Šiklově mlýně, kam jezdím za jednou slečnou. Moc se mi tam líbí," říká tajuplně a přidává své zážitky z největšího přírodního zábavního areálu v Česku. "Byl jsem tam na akci Karneval v Riu a na ohňové show. Byla to bomba," popisuje. Před koncem dovolené stihne Ondřej se spoluhráči ještě jeden výlet za hranice všedních dnů. "O víkendu jedu s Romanem Mikešem a Štěpánem Zídkem do Tropical Island u Berlína. Je to hangár, kde se dříve stavěli vzducholodě. Je z toho zábavní areál, kde jsou ruzné horské dráhy a další atrakce, je tam deštný prales, pláže a tobogany. Tam se moc těším," uzavírá Ondřej Malec a připomíná, že i ve dnech volna myslí na svoji fyzičku. "Plním plán, co jsme dostali od trenéra, abych nevypadl z tréninkového zápřahu."

Individuální trénink nezanedbávají ani další hráči. "Samozřejmě se snažím udržovat se v kondici i ve volném čase. Tréninkové plány, které jsme obdrželi od trenérů, obohacuji svými zálibami jako je tenis nebo fotbálek," popisuje Michael Polcar. "Snažím se co nejvíce hýbat podle plánů od trenérů," přidává se Adam Zeman, který moře miluje, ale nebrání se ani relaxu třeba na chalupě. Také pro obránce Václava Jaroše je slaná voda a písčité pláže volbou číslo jedna: "Osobně mám nejraději dovolenou u moře, nejlépe s přítelkyní. Nejdůležitější ale je, aby člověk dokázal na pár dnů naprosto vypnout a nabral síly do dalši sezony. Nebráním se ale ani horám, přírodě nebo dovolené na chalupě," dává své tipy Václav Jaroš.

A ideální dovolená podle Michala Veleckého? "Chtěl bych cestovat delší čas, třeba měsíc, někde po Americe nebo Asii, ale vzhledem k tomu, že ten čas nemám, zbývá mi dovolená někde u moře - to ale musí bý all inclusive, ať je o mě kompletně postaráno (směje se). Nebo krásná dovolená byla loni v Krkonoších. Chození po horách, k tomu nějaký wellnes... Samozřejmě krásný relax je na ranči u otce, kde kydám hnůj, sekám trávu a tahám dřevo z lesa. K tomu patří domácí slivovice, grilování a rybaření!" uzavírá zanedlouho pětadvacetiletý útočník.



A co vy? Jak jste strávili první část prázdnin? A jaká je podle vás ideální dovolená? Napište nám na profilu Dukly Jihlava na Facebooku.