Jihlavský hrdina se rozhodit nenechal

24.03.2004 / Eva

Jméno Jaroslav Suchan se v posledních dnech v Jihlavě skloňuje doslova ve všech pádech. Brankář hokejového týmu z Vysočiny se svým výkonem v prvoligovém play off a následné baráži nesmazatelně zapsala do podvědomí všech fanoušků Dukly. Skromný hokejista, který už za několik dnů oslaví čtyřiadvacáté narozeniny, se stal doslova jihlavským hrdinou.

V okamžiku, kdy časomíra ukrojila poslední vteřinu z pondělního čtvrtého barážového utkání, se všichni jihlavští hokejisté a následně i fanoušci vrhli na brankáře Jaroslava Suchana. Gólman Dukly totiž už podruhé v sérii nepovolil českobudějovickým střelcům ani branku a čistým kontem výrazně přispěl k jihlavské postupové radosti. Ve výstroji a s brankařskou helmou stále pevně na hlavě se v okamžiku vznášel nad rozradostněným davem. Doslova každý mu chtěl v tu chvíli poděkovat a poblahopřát k výbornému výkonu. Sám Jaroslav Suchan ovšem zůstal skromný jako vždy. „Tohle vítězství je týmovou prací. Budějovice sice mají šikovné střelce s extraligovými zkušenostmi, ale kluci je byli schopni eliminovat a když se přeci jen dostali ke střele, tak jim do ní ještě vložili hůl,“ bránil se přílišné chvále jihlavský gólman. Jindy naprosto soustředěný brankář, který v zápasovém čase téměř nevnímá své okolí, se tedy mohl konečně uvolnit. Širokým úsměvem dával najevo svou radost a neúnavně odpovídal na nekonečné otázky novinářů. Nechyběla mezi nimi pochopitelně ani ta, která se týkala snahy českobudějovických hokejistů jihlavského gólmana psychicky rozhodit. „Poprvé to bylo při nájezdech, bezprostředně poté co ho ten hráč proměnil mi řekl něco peprného, ale já jsem si ho nevšímal. Stejně tak i v tom dalším zápase. Ať si říkají co chtějí, to je jejich věc,“ bral celou věc s nadhledem Jaroslav Suchan.

Českobudějovický tým byl také nakonec za své nesportovní chování po právu odměněn. Nejprve sice jenom dílčím způsobem, když Fadrný vyfasoval v neděli za své neslušné pokřiky směrem k jihlavskému gólmanovi desetiminutový trest, ale o den později už potom celkově a definitivně. Zpět na jih Čech se totiž z Jihlavy vracel jako prvoligový.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava