Mladší a starší žáci neuspěli v Chotěboři

25.10.2012 / Jaroslav Wollmann

V sobotu 20. září se v Chotěboři představili svěřenci Tomáše Dzurika. Mladší žáci nezačali svůj duel špatně, ale góly dával soupeř. Po úvodní části vedli domácí 5:0, po dvou třetinách byl stav 6:5. Hosté nakonec podlehli svému soupeři 5:8. Čtyři branky zaznamenal Tomáš Chlubna. Starší žáci od začátku zápasu tahali za kratší konec. Po dvou třetinách prohrávali 0:5. Utkání nakonec vyhráli domácí vysoko 7:1.

Výsledky 20. 10. 2012

Starší žáci

5. kolo: Chotěboř - Jihlava 7:1 (3:0, 2:0, 2:1)
Branka a nahrávka Jihlavy: 54. Zadina (Daňhel). Nejlepší hráči Jihlavy: Daniel Zadina, Jan Trávník, Oliver Havelka, Matěj Daňhel.
Sestava Jihlavy:
Šťastný (30. Lepeška) - Martinů, Koláček, Trávník, Stybor, Mareček, Havelka - Daňhel, Zadina, Musil – Štěrba, Vaněk, Zápotočný – Matějka, Tušer, Adamová.

„Velice vlažný vstup do utkání, kdy se kluci domácích chasníků vyloženě báli. Po přestávkové domluvě v kabině pochopili, že se nemají čeho bát a druhá dvacetiminutovka byla z naší strany zcela odlišná a poměrně povedená. Zlepšili jsme hru jak v obranném a středním pásmu, tak zejména v útočné fázi se mě líbil náš forčekink, z čehož pramenily soupeřovy chyby. Dostali jsme se do několika šancí, bohužel žádnou neproměnili. Za stavu 3:0 jsme měli snížit na 3:1 či 3:2 a mohlo to být ještě zajímavé utkání. Ve třetí části opět klukům nelze upřít snahu, aktivní hrou jsme získávali dost kotoučů, ale tlak už byl spíše platonický. Nicméně když budou kluci předvádět v dalších zápasech výkon jako ve druhé třetině a začnou proměňovat šance, výsledky se dostaví," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 5. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci

5. kolo: Chotěboř - Jihlava 8:5 (5:0, 1:5, 2:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 25. Chlubna (Čermák), 28. Chlubna (Polodna), 31. Chlubna, 32. Přibil (Vondrů), 33. Chlubna (Mikeš). Nejlepší hráč Jihlavy: Tomáš Chlubna.
Sestava Jihlavy:
Falta (30. Pavlas) - Mikeš, Seemanová, Pittner, Kochrda, Hroch, Vondrů - Augusta, Adam T., Sapík - Chlubna, Čermák, Polodna - Vorlíček, Schwarz, Přibil.

„Utkání přineslo dost paradoxů. První třetinu jsme byli jednoznačně lepší a do 15. minuty nepustili soupeře z obranného pásma. Bohužel se nám nepodařilo skórovat a soupeř čtyřikrát ujel a vsítil 3 branky. Třetina skončila 5:0 pro domácí a bylo to zejména pro kluky ubíjející, že oni hráli hokej a soupeř z brejků dával branky. To se projevilo na výkonu ve 2. třetině, kdy se naše hra zhoršila. Ale naopak paradoxně jsme tuto třetinu vyhrály 5:1. Před začátkem 3. třetiny, za stavu 6:5 pro domácí jsem klukům věřil, že se jim podaří výsledek otočit. Bohužel kromě Tomáše Chlubny se nenašel nikdo jiný, kdo by to vzal na sebe a gólem či přihrávkou zvrátil vývoj utkání, takže odcházíme ze zápasu jako poražený," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 5. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.