Útočník Ondřej Malec podepsal v Dukle smlouvu na další dva roky

17.01.2013 / Zdeněk Drla

Útočník Ondřej Malec podepsal novou smlouvu s Duklou. Jihlavské barvy bude mladý forvard hájit minimálně další dvě sezony. „Mužstvo je mladé, ale má perspektivu. Je naší snahou podržet tým pohromadě. Za dva, tři roky bychom mohli být velmi silní. To je důvod, proč jsme Ondru podepsali. Smlouva je na dva roky,“ prozradil po podpisu smlouvy jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. „Jsem spokojený. Chci i nadále odvádět co nejlepší výkony a doufám, že i vedení klubu bude se mnou spokojené," reagoval ve čtvrtek v poledne samotný hráč.

„Dostal jsem nabídku od pana Ščerbana s tím, že je se mnou klub spokojený. Probral jsem to s agentem a podepsal jsem," popisuje poměrně rychlé rozhodování o své nejbližší hokejové budoucnosti jednadvacetiletý útočník, který se v minulé sezoně proháněl po kluzištích ruské MHL v dresu Tatranských Vlků, juniorského týmu Lva Poprad. „Tady se to hraje víc hlavou," popisuje hlavní rozdíl mezi mládežnickým hokejem a první ligou.

Přechod z juniorky mezi dospělé nebývá jednoduchý, Ondřej Malec jej ale viditelně zvládl. „Změnil jsem ale celkově svůj styl hry. Dřív jsem hodně lítal a dohrával, teď se snažím také dohrávat, ale už jde o to, víc u toho myslet. Hodně mi pomohl na začátku sezony Martin Filip, který mi dával dobré rady. Z toho se snažím těžit," vysvětluje mladý útočník (180 cm/79 kg), který se nebojí jít ani do pěstních soubojů, což ostatně jihlavskému publiku ukázal v polovině října při utkání s Benátkami nad Jizerou, kdy se v pustil do křížku s Jaroslavem Vlachem (188 cm/96 kg).

Před týmem Dukly Jihlava, ve kterém letos nastupuje dost mladých hráčů, je posledních deset kol základní části. Prozatím patří jihlavské družině šestá příčka se ztrátou devíti bodů na čtvrté místo, které by zaručovalo lepší výchozí pozici ve čtvrtfinále. Jihlava by tak začínala první dva zápasy doma. „Jdeme krůček po krůčku, věřím, že ještě dotáhneme pátou Třebíč i Kadaň a budeme bojovat o co nejlepší místo před startem play-off," doplňuje Ondřej Malec, který naskočil za Duklu zatím k 38 zápasům, ve kterých nasbíral sedmnáct kanadských bodů za devět gólů a osm asistencí.

Ondřej Malec začínal s hokejem ve Velkém Meziříčí, kde na místním zimním stadionu učinil své první hokejové krůčky. „Od čtvrté třídy jsme začal jedit na tréninky do Jihlavy, v páté třídě jsem přestoupil na sportovní základní školu Seifertova," popisuje svoji hokejovou pouť.

Sympatický útočník prošel žákovskými i mládežnickými týmy Dukly Jihlava. V sezoně 2008/2009 byl o postupu juniorského týmu Dukly zpět do extraligy. V minulé sezoně působil v týmu Tatranských Vlků v Mládežnické hokejové lize (MHL). Před aktuální sezonou absolvoval celou letní přípravu s A-týmem a vybojoval si tak duklácký dres s číslem 91.

DALŠÍ DVA ROKY. Dres s číslem 91 bude Ondřej Malec oblékat další dvě sezony v Dukle Jihlava. Foto: Zdeněk Drla

PRVNÍ SEZONA V PRVNÍ LIZE. Ondřej Malec hraje první sezonu druhou nejvyšší soutěž u nás. Přechod z jMHL zvládl dobře. V sezoně nasbíral už sedmnáct kanadských bodů (9+8). Foto: Zbyněk Zápotočný