Jihlavští žáci hostili Třebovou a Litomyšl

21.01.2013 / Jaroslav Wollmann

V sobotu 19. ledna odehráli svěřenci Tomáše Dzurika další mistrovské zápasy. Mladší žáci přivítali celek České Třebové. Domácí již od úvodních minut navyšovali své skóre, po čtyřicetiminutách byl stav 10:4. Mladíci nakonec zvítězili 14:5. Starší žáci se střetli s celkem Litomyšle. Po vyrovnané první třetině, převážili v té druhé misky vah na svou stranu. Po čtyřiceti minutách tak byl stav 5:4. Jihlavané nakonec zvítězili 11:6, když devět kanadských bodů (6 + 3) zaznamenal Adam Najman.

Výsledky 19. 1. 2013

Starší žáci

17. kolo: Jihlava - Litomyšl 11:6 (2:2, 3:2, 6:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 5. Najman (Mareček, Musil), 16. Najman (Musil), 21. Musil (Najman), 36. Najman (Musil, Daňhel), 39. Musil (Najman), 41. Najman, 42. Daňhel (Musil), 46. Najman (Daňhel, Mareček), 48. Daňhel (Najman), 55. Zadina, 58. Najman. Nejlepší hráči Jihlavy: Matěj Daňhel, Jaroslav Musil, Adam Najman.
Sestava Jihlavy:
Lepeška – Mareček, Komín, Zápotočný, Martinů, Adamová, Koláček - Daňhel, Najman, Musil - Štěrba, Zadina, Tušer - Matějka, Vaněk, Novák - Chromý.

„V první části to nebyl od kluků optimální výkon a zejména časté ztráty kotoučů v obranném pásmu nás stály několik zbytečných závarů před naší brankou. Do druhé části jsme vstoupili s větším elánem a už to byl daleko lepší výkon. Nicméně po našich individuálních chybách či nedůrazu v obraně jsme drželi soupeře ve hře až do začátku třetí třetiny. Například naše druhá formace sice sehrála dobré utkání, ale velice se kluci trápili v koncovce. Naštěstí brankové hody předvedlo trio šikulů Daňhel, Musil, Najman. Sehráli spoustu krásných akcí, připsali si pět, šest, respektive devět kanadských bodů a jednoznačně oni rozhodli celé utkání," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 3. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci

17. kolo: Jihlava - Česká Třebová 14:5 (4:2, 6:2, 4:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 11. Seemannová, 13. Vondrů (Čermák, Chlubna), 15. Čermák (Augusta, Chlubna), 15. Racek (Chlubna, Schwarz), 23. Čermák, 26. Čermák, 28. Čermák, 29. Chlubna (Čermák), 31. Kochrda (Chlubna, Čermák), 31. Racek (Augusta), 44. Chlubna (Hroch, Mikeš), 49. Augusta (Sapík), 51. Mikeš, 57. Racek (Vondrů). Nejlepší hráč Jihlavy: Patrik Čermák.
Sestava Jihlavy:
Pavlas - Mikeš, Schwarz, Přibil, Sapík, Hroch, Pittner - Augusta, Racek, Seemannová - Vondrů, Čermák, Chlubna - Kochrda.

„Poměrně jednoznačné utkání, které se zlomilo zhruba ve své polovině. Do té doby jsme měli puk často ve své moci, ale do vyložených šancí jsme se těžko dostávali. Soupeř ve své obraně měl často zhuštěný prostor před bránou. Nabádali jsme kluky k časté střelbě místo tahání kotouče „až do brány". Mezi 22. - 27. minutou vsítil 3 branky při chuti hrající Patrik Čermák a tím jsme soupeře zlomili. A kromě jeho lvího podílu na vítězství, kdy se podílel na rovné polovině ze vstřelených branek (4 + 3), mě velice těší, že téměř všichni se v zápase také podíleli na brankách. Rovných 11 ze 13 hráčů si připsalo gól či přihrávku. I díky tomu měli kluci o to větší radost ze hry a hráli v plném nasazení až do závěrečného hvizdu," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 3. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.