Jihlavští žáci odehráli další mistrovské zápasy

29.01.2013 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala dohrávali ve středu 23. ledna 20. kolo. V sobotu poté přivítali Kometu Brno. Šestá třída získala během dvou duelů dva body za výhru v Přerově. Sedm branek dokázal vstřelit Adam Najman. Osmá třída si za dva zápasy připsala jeden bod za remízu 3:3 v Přerově. Svěřenci Tomáše Dzurika se utkali se svým soupeřem v Moravské Třebové. Body si nedokázali přivést ani v jednom zápase.

Výsledky 23. - 26. 1. 2013

8. třída

Dohrávka 20. kola: Přerov - Jihlava 3:3 (0:1, 3:1, 0:1)
Branky Jihlavy: Adam 2, Havelka. Nejlepší hráč Jihlavy: Dominik Adam.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Habermann, Zadina, Mareš, Havelka - Chvátal, Lupač, Prokš, Slabý, Němec, Kozel, Adam, Hrbatý.

„Utkání jsme myslím odehráli velice dobře, byli jsme hokejovější a měli více brankových příležitostí. Škoda neproměněných šancí. Soupeř spoléhal prakticky jen na první pětku, která ovšem ukázala, že její hráči hokej umí. Výkon kluků mě ale potěšil, vítězství si dnes zasloužili a vlastně ho i dosáhli, ale krásný gól z úvodu zápasu, kterému předcházela pěkná akce, byl z nepochopitelného důvodu neuznán," řekl po utkání trenér Pykal.

21. kolo: Jihlava - Kometa Brno 1:3 (1:3, 0:0, 0:0)
Branka Jihlavy: Hrbatý. Nejlepší hráč Jihlavy: Lukáš Mareš.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Habermann, Zadina, Mareš, Havelka - Chvátal, Lupač, Prokš, Slabý, Vrátný, Kozel, Adam, Hrbatý.

„Vstup do utkání nám vůbec nevyšel, soupeř na nás vlétl a jasně ukázal, proč je v soutěži zatím bez porážky. Kluci navíc hráli až s příliš velkým respektem a z toho pramenily chyby a následně i branky. Na konci první třetiny se nám povedla jedna z akcí a vstřelili jsme kontaktní branku. Od druhé třetiny jsme hru zlepšili a měli několik slibných šancí, bohužel bez efektu. Ve třetí třetině jsme ještě nastřelili tyčku, ale soupeř si už utkání pohlídal," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 21. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

6. třída

Dohrávka 20. kola: Přerov - Jihlava 6:8 (3:0, 3:3, 0:5)
Branky Jihlavy: Najman 5, Svoboda 2, Chlubna. Nejlepší hráč Jihlavy: Adam Najman.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Čermák, Rašín, Buzek, Jančí - Rampír, Žižka, Chlubna, Brož, Najman, Homola, Racek, Svoboda.

„Do utkání jsme vstoupili slušně a dobrým pohybem soupeři dělali problémy. Sporná situace, kdy byl uznán při první šanci domácích přinejmenším zvláštní gól, ke kterému se nebudu vyjadřovat, ovlivnila průběh celé první třetiny. Soupeř využil našeho zaváhání a nekoncentrovanosti a přidal další branky. Byl v tu chvíli lepší a odskočil až na 5:0, pak ještě 6:1. Snažil jsem se klukům vysvětlit, že musíme začít od začátku a po důraznější domluvě o přestávce, vyjel do závěrečné třetiny nový manšaft. Vynikajícím nástupem do třetí třetiny a výborným výkonem kluci utkání zaslouženě otočili," řekl po utkání trenér Pykal.

21. kolo: Jihlava - Kometa Brno 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
Branky Jihlavy: Najman 2, Rašín. Nejlepší hráč Jihlavy: David Homola.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Svoboda, Rašín, Buzek, Jančí - Rampír, Sapík, Žižka, Chlubna, Brož, Najman, Homola, Čermák.

„Od začátku se hrál krásný a rychlý hokej se šancemi na obou stranách. Od poloviny utkání jsme byli lepším týmem a ve třetí třetině jsme soupeře přehrávali. Bohužel neproměňování šancí, výborně chytající brankář soupeře a dvě chybičky, které ovšem k hokeji patří, nás dnes stály vítězství. Dnes nevyhrál lepší tým, což potvrdil i trenér soupeře, ale šťastnější. Za takový výkon, co dnes hráči předvedli, ale musím jen chválit," řekl po utkání trenér Pykal.

Aktuální tabulku po 21. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci

18. kolo: Moravská Třebová - Jihlava 8:5 (5:4, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 9. Matějka, 10. Musil (Tušer, Daňhel), 13. Daňhel (Tušer, Musil), 20. Daňhel (Musil), 41. Musil (Daňhel, Tušer). Nejlepší hráči Jihlavy: Matěj Daňhel, Jaroslav Musil, Jakub Štěrba.
Sestava Jihlavy:
Lepeška - Mareček, Komín, Martinů, Koláček, Adamová, Chromý - Daňhel, Tušer, Musil - Štěrba, Vaněk, Matějka - Kolátor, Novák.

„V 1. třetině velice svižný hokej se spoustou šancí a branek. Naše dvě první formace dokázali soupeře dostávat pod tlak, bohužel nám trošku zaspala třetí brázda a během pěti střídání obdržela 3 branky. Od druhé části jsme proto začali více točit sestavu a měli jsme několik šancí na otočení skóre. Ovšem proti byli soupeřův brankář svými zákroky a také sudí svými výroky. Neodpískané fauly na nás, ale i trestné střílení, se poté snažil kompenzovat a párkrát poškodili domácí. Utkání se tím rozkouskovalo a ztratilo na kráse.

V třetí části jsme bleskově snížili na 5:6 a otočení výsledku viselo na vlásku. Síly na zvrat jsme už nenašli a po 5 zápasech jsme našli přemožitele. Nicméně nejsme muzikanti, abychom do nekonečna vyhrávali. Za dnešní přístup k zápasu chci klukům poděkovat. A zejména hráči, kteří mají táhnout tým, již několikátý zápas v řadě předvedli své kvality. Ukázali velký charakter, odevzdávali každé střídání na ledě maximum a závěr utkání dohrávali na krev. Na střídačce po celé utkání všechny povzbuzovali, strhli je k lepšímu výkonu a sami předváděli pohledný hokej plný krásných akcí," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 4. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci

18. kolo: Moravská Třebová - Jihlava 6:4 (2:0, 3:1, 1:3)
Branky a nahrávky Jihlavy: 31. Chvátal (Menšík), 45. Chvátal, 51. Racek (Menšík), 57. Seemannová (Přibil). Nejlepší hráči Jihlavy: Marek Pavlas, Marek Chvátal.
Sestava Jihlavy:
Pavlas - Mikeš, Schwarz, Pittner, Přibil, Hroch - Chvátal, Polodna, Seemannová - Augusta, Racek, Menšík - Kochrda, Vondrů.

„Začali jsme dobře a prvních 10 minut utkání se odehrálo spíše v soupeřově pásmu. Bohužel dvě individuální chyby nás stály dva obdržené góly. Ty se projevily zejména na dalším průběhu. Myslím si, že jsme byli lepším týmem a šancí jsme měli více než domácí, ale naší hře chyběl takový ten hokejový kumšt a umění správně řešit danou situaci. O přestávce jsem trochu musel zvýšit hlas a promluvit klukům do duše. Třetí část jsme vyhráli 3:1 a zavánělo to vyrovnáním, což se nám nakonec nepodařilo. Chtělo to od kluků větší zarputilost, ale dost kluků je povahou „rybí krev" a nedokázali se o kotouče v různých situacích i soubojích více porvat. U dost hráčů vidím, že mají na víc. Když začnou více využívat své schopnosti a poslouchat naše cenné rady, budou se posouvat výkonnostně výš výrazně rychleji," řekl po utkání trenér Dzurik.

Aktuální tabulku po 4. kole nadstavby naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.