Extraligový nováček vyjel na led

27.07.2004 / Eva

Dukla Jihlava se pustila do závěrečné fáze přípravy na nadcházející extraligovou sezónu. Poprvé po čtyřměsíční pauze se jihlavští hokejisté opět dostali na ledovou plochu Horáckého zimního stadionu, kde je už v pátek čeká první přípravné utkání. K velké úlevě jihlavských trenérů se tým dostavil k pondělnímu tréninku v plném počtu, chyběl pouze obránce Devečka.

„Dušan Devečka se k nám připojí o den později. Není nemocný, jen jsme mu dali volno, protože hrál o víkendu na Slovensku exhibiční utkání,“ vysvětluje absenci čtyřiadvacetiletého obránce při úvodním tréninku kouč Petr Fiala.
Střelba, přihrávky, zákroky brankářů, zkrátka běžná tréninková porce. Jen souhra na úvod pochopitelně trochu vázla, spoluhráči v nově složených pětkách se totiž teprve poznávají. „Snažili jsme se dát dohromady ty hráče, kteří spolu nastupovali už loni a z těch nových se pak vytvořily nové dvojice, nebo trojice. Samozřejmě v průběhu přípravy se může složení změnit, i když já si myslím, že nějak výrazně se mužstvo překopávat nebude. Uvidíme,“ říká jihlavský trenér.
Jakýmsi barometrem tréninkové píle jeho svěřenců budou zcela určitě výsledky a výkony v přípravných zápasech. Ten úplně první přijde na řadu už tento pátek, kdy se na led Horáckého zimního stadionu snesou Znojemští orli.
Koncem týdne už by mělo mít trenérské duo Petr Fiala, Petr Vlk také jasno v tom, zda budou moci do koncepce počítat s útočníkem Karlem Mošovským. „Už mám dost toho věčného spekulování kde budu hrát, chci se konečně v klidu připravovat na příští sezónu. Ozval se mi sice ještě jeden extraligový klub, ale nechtěl bych to nějak víc komentovat. Osobně si myslím, že s největší pravděpodobností nakonec skončím tady. Jednání probíhají velmi dobře a já sám bych v Jihlavě hrál rád. Tento týden se definitivně rozhodnu,“ zní odhodlaně slova urostlého forvarda. Také trenérům by se rozhodnutí Karla Mošovského zůstat zřejmě zamlouvalo. „Ten první dojem je vcelku dobrý, vypadá nadějně. Samozřejmě něco jiného je ale trénink a pak samotný zápas. Teď bychom ale s nějakým hodnocením předbíhali,“ tvrdí Petr Fiala.
Naopak jistotou pro vedení extraligového nováčka jsou už delší dobu brankáři. Dvojice Jaroslav Suchan, Lukáš Hronek by se měla stát základním stavebním kamenem celého týmu. „My ale máme tři kvalitní brankáře! Bylo by špatné nějakým způsobem degradovat Milana Řehoře,“ hájí postavení svého třetího gólmana jihlavský lodivod. „A jak jsme se složením této trojice spokojeni? Tak to vám řeknu v březnu.“




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava