Malí hokejisté ZŠ Seifertova na McDonald’s Cupu 2014

04.06.2014 / Zdeněk Drla

Malí hokejisté Dukly Jihlava úspěšně reprezentovali svoji Základní školu Seifertova v McDonald’s Cupu v minikopané. V krajském kole skončili mladší žáci (2. a 3. třída) na druhém místě, starší žáci (4. a 5. třída) byli pátí.

McDonald’s Cup je největším fotbalovým turnajem pro žáky základních škol. Do republikového finále vede dlouhá cesta. Školní týmy se musí na závěrečný turnaj probojovat přes okrsková, okresní a krajská kola. Každý ročník turnaje má svého patrona z řad úspěšných fotbalistů, Tím letošním je Theodor Gebre Selassie.

Sportovní Základní škola Seifertova vyslala do krajského finále, které se konalo na „umělce“ ZŠ Rošického v Jihlavě, dva týmy. Mladší žáci – druháci a třeťáci – do něj postoupili suverénně přes okrskové a okresní kolo, když obě klání vyhráli. V krajském kole prošli malí hokejisté bez jediné porážky až do finále. V něm se utkaly dvě sportovní školy – Seifertova a Rošického. Vítězství nakonec brala ZŠ Rošického (fotbalisté), která po penaltovém rozstřelu porazila hokejisty ze ZŠ Seifertova 3:2.
Z hokejových tříd se na úspěchu podíleli: Šimon Báťa, Hynek Peš, Patrik Bakus, Vojtěch Port, Jiří Tesař a Andrej Fábry

V kategorii starších žáků (4. a 5.třída) postoupili malí hokejisté do krajského finále přes okrskové kolo (1.místo) a okresní kolo (2.místo). Pro starší žáky bylo krajské kolo nad jejich síly, neboť všechny ostatní školy reprezentovali pouze fotbaloví „specialisté“. V konečném zúčtování jim připadlo 5. místo.
Z hokejových tříd ZŠ Seifertova reprezentovali tito hráči: Tomáš Chlubna, Patrik Čermák, Marian Havel, Filip Maláč, Tobiáš Adam, Matouš Menšík, Dominik Mlejnek, David Polodna a Marek Chvátal