Fanoušci nám hodně pomohli, říká Jaroslav Suchan

18.09.2004 / RTD

Dukla do extraligy vstoupila vítězstvím. Největší zásluhu na důležitém prvním úspěšném kroku měla zejména dvojice hráčů: brankář Jaroslav Suchan, kterému se podařilo pochytat všechny střely soupeře, a autor jediného gólu Ladislav Rytnauer. Co nám bezprostředně po zápase hrdinové utkání řekli?
„Byl to první zápas a každý vstup do sezóny je podobný. Ať už jste v první lize, nebo v extralize. Soutěž začíná, každý si chce hned na začátku nahrát nějaké body. Nám se podařilo hned úvodním kole zvítězit a to je velmi důležité,“ říká gólman Jaroslav Suchan, který jako první ze všech extraligových brankářů dokázal udržet čisté konto. „Na prvním místě a to nejdůležitější je, že jsme získali první tři bodíky. Ta nula je něco navíc a je zásluhou celého mančaftu. Kluci hráli obětavě, lehali do střel, snažili se soupeři blokovat nahrávky,“ chválí skromně své spoluhráče Suchan. Na jihlavského čaroděje si nepřišly ani litvínovské zámořské posily. „Ručínský, Šlégr i Reichel jsou velice kvalitní hráči, šikovní v zakončení. Mají perfektní střelu zápěstím z pozice kruhů. Ale kluci několikrát dokázali v poslední chvíli jejich střelu zablokovat či srazit a tím mi pomohli.“ I přesto, že o kvalitách českých reprezentantů Suchan velmi dobře věděl, nějak speciálně si na ně pozor nedával. „Mě je jedno, kdo střílí, protože to může kdokoliv, včetně našeho hráče, tečovat. Já se snažím chytit puk a když se to daří, je to jedině dobře.“ Na závěr v Jihlavě populární „Sugi“ nezapomněl poděkovat divákům: „Byli fantastičtí, parádně fandili, podporovali nás a hnali dopředu. Fanoušci nám tedy hodně pomohli a patří jim za to velký dík.“

Jediným úspěšným střelcem sobotního zápasu byl Ladislav Rytnauer, který se prosadil hned při svém prvním střídaní v nejvyšší soutěži. „Já jsem hlavně rád, že to byl gól vítězný a že jsme zápas dotáhli do úspěšného konce. Protože to je to nejdůležitější.“ Jak by svůj zásah do černého popsal? „Ručínský zachyboval a naslepo hodil puk dozadu. Já jsem byl jízdou vpřed a oni se Šlégrem byli ve stojáku. Udělal jsem kličku a pak jsem to trefil k tyči.“ Po jednadvaceti sekundách se tak Dukla dostala do jednobrankového vedení, které se ji podařilo úspěšně udržet až do konce. „Snažili jsme se dobře bránit, protože soupeřovi hráči jsou dobří a šikovní. Podali jsme disciplinovaný výkon, Litvínov jsme prakticky k ničemu nepustili, a tak jsme si ty tři body zasloužili.“ I přes úvodní vítězství však zůstává jihlavský mančaft na zemi. „Jsme nováčci a potřebujeme se zachránit. Tomu podřídíme všechno. Budeme se maximálním nasazením snažit vyhrávat,“ uvádí na závěr rozumné cíle Rytnauer.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava