David Rittich jde do extraligy. Zlákal ho nováček z Boleslavi

26.06.2014 / Zdeněk Drla

David Rittich odchází do Mladé Boleslavi. Mladý gólman, který kromě krátkého intermezza v mládežnickém věku strávil celou svoji kariéru v Dukle Jihlava, se popere o místo jedničky v brankovišti extraligového nováčka.

Zanedlouho dvaadvacetiletý gólman David Rittich míří z jihlavské Dukly do nejvyšší soutěže. Mladá Boleslav, která uspěla v jarní rozšířené baráži o extraligu, projevila o služby mladého hráče zájem. „David jako talentovaný gólman chce pochopitelně vyzkoušet nejvyšší soutěž, nebudeme mu bránit," uvedl na Rittichovu adresu jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Rozhodnutí o přestupu a postoupení hráčských práv (prodeji) schválila ve čtvrtek 26. května valná hromada společnosti.

Pro Duklu Jihlava Rittichovým odchodem do extraligy vyvstal problém. Musí pro nadcházející sezonu najít "jedničku" do brankoviště. „Davidovi jsme navrhovali, aby ještě alespoň sezonu zůstal, v mládeži nám dorůstají šikovní gólmani. Rozhodl se ale odejít. O jeho náhradě nyní intenzivně jednáme," vysvětlil Ščerban.

Podle jeho slov je ve hře několik variant. Tou hlavní je spolupráce s extraligovým Hradcem Králové. Mountfield by mohl uvolnit na hostování do Dukly jednoho z dvojice gólmanů Pavel Kantor - Ondřej Kacetl. „Tak zní dohoda. Hradec si vybere prvního gólmana, ten, který bude na pomyslném druhém místě, bude hostovat v sezoně 2014/2015 v Jihlavě," řekl Ščerban s tím, že v případě potřeby se mohou hradečtí gólmani v jihlavském brankovišti „protočit“.

Z extraligové Mladé Boleslavi bude mít David Rittich vyřízeny střídavé starty zpět do Dukly Jihlava. Stejně jako druhý maskovaný muž Středočechů Michal Valent. „Je to taková pojistka, kdyby bylo potřeba, například z důvodu zranění, Jihlavě vypomoci," doplnil Bedřich Ščerban.

David Rittich prošel všemi žákovskými i mládežnickými kategoriemi Dukly Jihlava. Pouze v dorostu odešel na krátký čas na hostování do Havířova. V závěru posledních dvou sezon pak poté, co pro Duklu skončila soutěž, trénoval s extraligovou Plzní, se kterou v sezoně 2012/2013 zažil parádní jízdu play-off a následné oslavy extraligového titulu.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava