Jihlavští žáci si poradili s Kometou

09.09.2014 / Jaroslav Wollmann

V neděli 7. září začala mistrovská soutěž i pro jihlavské žáky. Svěřenci Martina Pykala přivítali na svém ledě celek Komety Brno. Mladší žáci C se při svém úvodním duelu rozstříleli a zvítězili vysoko 9:3. Starší žáci A si do tabulky také připsali dva body a to za těsnou výhru 4:3. V dalším kole míří na led Zlína.

Starší žáci A

1. kolo: Jihlava - Kometa Brno 4:3 (2:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Najman, Brož (Najman), Chlubna (Kaltounková), Najman. Nejlepší hráč Jihlavy: Adam Najman.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (32. Krejčí) - Homola, Jančí, Rašín, Barák, Volák - Svoboda, Juda, Kohout - Sapík, Najman, Brož - Kaltounková, Čermák, Chlubna.

„V prvním utkání v nové sezóně jsme na svém "ledě" přivítali brněnskou Kometu a s tradičním soupeřem jsme myslím odehráli pohledný a slušný zápas. Je vidět, že kluci ještě potřebují některé věci trošku potrénovat, ale na první soutěžní klání a s ohledem na kvalitu ledu se objevovaly ve hře dobré kombinace. Za stavu 4:1 jsme sice udělali dvě chyby, které soupeř hned potrestal, ale závěr jsme si už pohlídali. Byli jsme po většinu utkání lepším týmem a vítězství si kluci zasloužili," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 1. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

1. kolo: Jihlava - Kometa Brno 9:3 (2:1, 3:0, 4:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Menšík (Mlejnek, Štorek), Bína (Pavelec), Michalčuk (Báťa), Štorek (Chvátal), Pavelec (Melenovský), Pavelec (Sapík), Bína, Menšík, Sapík. Nejlepší hráči Jihlavy: Filip Maláč, Matouš Menšík, Matyáš Sapík.
Sestava Jihlavy:
Maláč (35. Novák) - Sapík, Moravec, Chvátal, Vranka, Jungwirth - Michalčuk, Polodna, Báťa - Mlejnek, Menšík, Štorek - Bína, Melenovský, Pavelec.

„Do utkání jsme nevstoupili nejlépe a i přes vedení po první třetině jsem nebyl s hrou vůbec spokojený. Kluci naštěstí pochopili, že začala soutěž, přidali na pohybu a hned to bylo znát. Zlepšeným výkonem jsme si postupně vypracovávali více a více šancí a utkání zaslouženě dovedli do vítězného konce," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 1. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.