Mládežnické extraligové týmy Dukly zahajují prvními zápasy novou sezonu

31.08.2015 / Tomáš Lysý

První zářijový týden není pouze začátkem nového školního roku, ale také nového ročníku mládežnických extraligových soutěží. Do kolotoče zápasů základní části nastoupí jako první mladší dorost Dukly, a to již v úterý 1.9. na ledě Českých Budějovic. V pátek začínají svojí pouť za body také starší dorostenci červenožlutých, které čeká obtížný zápas na ledě Pardubic. Z extraligových mládežnických týmů Jihlavy se představí na domácím ledě pouze junioři, kteří v sobotu přivítají Olomouc. Ve stejný den jede starší dorost na led Havlíčkova Brodu a extraligový týden uzavřou mladší dorostenci nedělním utkáním také v Brodě.

Junioři změří síly s Olomoucí

Nejvyšší mládežnická extraligová kategorie Dukly ještě nemá odehrány všechny přípravné zápasy. První zářijový den čeká svěřence Patrika Augusty poslední přípravný zápas, od 16 hodin se na „zimáčku“ (tréninkové hale Horáckého zimního stadionu) utkají s rakouským St. Pöltenem. Poté již sehrají junioři první zápas o extraligové body. V sobotu od 12:00 se na Horáckém zimním stadionu utká Dukla s Olomoucí. Loni byla právě Mora „nejoblíbenějším“ jihlavským soupeřem, v nevydařené sezoně se juniorům ze šesti vzájemných zápasů proti Olomouci podařilo bodovat hned pětkrát.
Loňské vzájemné zápasy: Jihlava - Olomouc 4:3, Olomouc – Jihlava 5:4 pr., Jihlava - Olomouc 4:1, Olomouc - Jihlava 0:1, Olomouc - Jihlava 4:6, Jihlava - Olomouc 2:5.

Dukla Jihlava v přípravě na nadcházející sezonu devět zápasů. Šestkrát odešla z ledu jako vítěz, mj. ovládla turnaj v Litvínově. Nejvyšší vítězství si junioři připsali na ledě Znojma (8:0), největší prohrou byl domácí zápas s Pardubicemi (2:4). Přípravné zápasy Dukly Jihlava najdete zde.

Olomouc sehrála v přípravném období deset zápasů s vyrovnanou bilancí. Třikrát Mora vyhrála po šedesáti minutách (nejvýše doma proti Porubě 4:0), dvakrát se pak Hanáci radovali po nájezdech. Naopak dvakrát olomoučtí junioři padli na nájezdy a třikrát po základní hrací době (vždy si připsali porážku o dva góly). Přípravné zápasy Olomouce najdete zde.

Starší dorostence čekají Pardubice a derby s Brodem

Svěřenci kouče Štěpána Moravce mají přípravnou fázi od minulého pátku za sebou. Z deseti zápasů vyhráli starší dorostenci hned sedmkrát (nejvíce na doma proti Slovanu Bratislava 9:0), třikrát pak odešli z ledu poraženi (nejvíce v Pardubicích 1:5), z toho jednou až na samostatné nájezdy. Přípravné zápasy Dukly Jihlava najdete zde.
Jihlavské starší dorostence rozhodně nečeká lehký start do sezony. Hned v prvním kole totiž zajíždějí na led dost možná nejsilnějšího týmu svojí skupiny, Pardubic. Úvodní buly zápasu bude vhozeno v pátek 4.9. v 17:00. Druhé kolo bude patřit zápasu s krajským rivalem. V sobotu 5.9. od 12:00 poměří starší dorost síly s Havlíčkovým Brodem a v místní Kotlině sehraje první derby sezony.

Pardubice: Pardubičtí měli v přípravném období na programu hned jedenáct zápasů, z toho čtyři v rámci turnaje. Stejně jako jihlavský starší dorost zakončili i Východočeši přípravné období minulý pátek, kdy doma porazili Havlíčkův Brod 5:2. Přípravné zápasy Pardubic najdete zde.
Loňské vzájemné zápasy: Jihlava - Pardubice 0:2, Pardubice - Jihlava 3:6, Jihlava - Pardubice 3:4, Pardubice – Jihlava 2:3 sn.
Letošní vzájemné zápasy v přípravě: Pardubice - Jihlava 5:1, Jihlava - Pardubice 7:2.

Havlíčkův Brod: Hokejistům z Kotliny se v sezoně 2014/15 podařilo postoupit do extraligy, když během osmatřiceti zápasů prohráli jen čtyřikrát a ztratili pouze jedenáct bodů. O úroveň výše však Havlíčkobrodské nečeká nic jednoduchého, rozdíl mezi extraligou a první ligou je poměrně značný. I proto hráči Bruslařského klubu sehráli devět zápasů z deseti právě proti extraligovým klubům. Jak se jim dařilo, se můžete podívat zde.
Letošní vzájemné zápasy v přípravě: Havlíčkův Brod - Jihlava 2:4, Jihlava – Havlíčkův Brod 3:2 sn.

Mladší dorost jede do Českých Budějovic a také do Brodu

Nejmladší extraligová kategorie Dukly vstoupí do bojů o body nejdříve. A také po nejvíce přípravných zápasech. Svěřenci trenéra Petra Svobody mají za sebou hned dvanáct duelů, z toho čtyři v rámci Memoriálu Jaroslava Pitnera, který vyhráli. Z přípravných bojů odešli mladší dorostenci hned osmkrát se vztyčenou hlavou (rekordní je výhra v Českých Budějovicích 13:0), naopak sklonit se před soupeřem museli čtyřikrát (nejvíce 2:5 doma také s Jihočechy). Přípravné zápasy Dukly Jihlava najdete zde.
Osmnáct kol základní části zahájí mladší dorost již první zářijový den, a to na ledě právě Českých Budějovic. Zápas bude rozehrán přesně v 18:00. Stejně jako starší dorost, tak i mladší dorostenci okusí hned ve druhém kole derby. V neděli 6.9. od 10:00 odstartuje zápas domácího Havlíčkova Brodu proti Dukle Jihlava.

České Budějovice: Osm přípravných duelů a chomutovský turnaj mají za sebou mladí Jihočeši. A mohou být poměrně spokojeni. Až na poslední zápas s Plzní (porážka doma 1:2) a již zmiňovaný turnaj, kde České Budějovice skončily poslední, se Motoru pokaždé podařilo vyhrát (dvakrát poměrem 8:1).
Loňské vzájemné zápasy: Jihlava - Motor 2:4, Motor - Jihlava 1:3, Jihlava - Motor 5:4, Motor - Jihlava 0:5 kontumačně, Jihlava - Motor 4:0, Motor - Jihlava 5:2.
Letošní vzájemné zápasy v přípravě: České Budějovice - Jihlava 0:13, Jihlava - České Budějovice 2:5.

Havlíčkův Brod: Mládež Havlíčkova Brodu zažila úspěšný rok. Vedle starších dorostenců se do extraligy podařilo postoupit i mladšímu dorostu. V šestatřiceti zápasech prohráli Havlíčkobrodští jen čtyřikrát (z toho dvakrát na nájezdy) a slavili zasloužený postup o kategorii výše. Před ostrým startem sezony absolvovali mladší dorostenci Brodu čtyři zápasy, dva se jim podařilo vyhrát, dvakrát svému sokovi podlehli, jak se můžete podívat zde.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava