Jihlavští žáci nepoznali hořkost porážky

19.11.2015 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala cestovali v sobotu 14. listopadu do Zlína. V úterý 17. poté hostili Třebíč. Mladší žáci C si épe vedli na hřišti soupeře, odkud si dovezli dva body, v derby duelu jen remizovali 2:2. Starší žáci A se po delší době dočkali vítězství a odnesla to T5ebíč, která prohrála vysoko 2:10. Svěřenci Tomáše Dzurika hostili v neděli 15. listopadu Pelhřimov. Mladší žáci D vyhráli 7:3. Starší žáci B si s chutí zastříleli a vyhráli vysoko 17:1.

Starší žáci A

13. kolo: Zlín - Jihlava 4:4 (1:2, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 13. Menšík (Čermák), 19. Čermák, 47. Kaltounková (Havel), 55. Kaltounková (Brož). Nejlepší hráč Jihlavy: Filip Maláč.
Sestava Jihlavy:
Maláč (33. Krejčí) - Brož, Sapík, Poledna, Nosek, Moravec, Chvátal - Menšík, Čermák, Adam - Machovský, Kaltounková, Havel - Augusta, Racek, Kochrda.

„První třetinu jsme sice vyhráli, ale upřímně ne zaslouženě a nebýt Filipa Maláče v brance a jeho výborného výkonu, nebylo by tomu tak. Po důrazné domluvě v kabině se obraz hry o dost zlepšil a myslím si, že dvě třetiny jsme až na některé pasáže měli více ze hry. Škoda neproměněných příležitostí, dvakrát jsme trefili tyčku a jedna branka nebyla uznána pro údajnou hru vysokou holí. I tak jsme drželi vedení až do posledních dvou minut, bohužel po menším zaváhání minutu a půl před koncem jsme inkasovali vyrovnávací branku. Za výkon se dnes ale rozhodně nemusíme stydět," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

14. kolo: Jihlava - Třebíč 10:2 (3:1, 2:0, 5:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 2. Kochrda (Racek), 5. Čermák (Adam), 13. Čermák (Menšík), 32. Racek (Menšík), 33. Havel (Kaltounková), 42. Havel (Menšík), 44. Kaltounková (Racek, Augusta), 50. Sapík, 55. Menšík (Čermák), 56. Machovský (Kaltounková). Nejlepší hráči Jihlavy: Patrik Čermák, Marian Havel, Kristýna Kaltounková.
Sestava Jihlavy:
Maláč (31. Krejčí) - Brož, Sapík, Poledna, Nosek, Chvátal, Moravec - Menšík, Čermák, Adam - Havel, Kaltounková, Machovský - Augusta, Racek, Kochrda.

„I přes jednoznačný výsledek zápasu to bylo v mnoha směrech dost podobné zápasu u mladších kolegů. Přístup hráčů k utkání se slabším soupeřem byl od začátku špatný a raději prohrát s Kometou o gól, ale po parádním zápase, než vyhrát 10:2 s Třebíčí, ale v herním podání "župního přeboru," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 14. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

9. kolo: Jihlava - Pelhřimov 17:1 (4:1, 6:0, 7:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 2. Broža, 6. Mikeš, 12. Melenovský (Pavelec), 14. Mikeš (Zdarsa), 21. Vranka, 25. Štoll (Zdarsa), 32. Melenovský (Mikeš), 37. Melenovský (Vranka, Štorek), 38. Mlejnek, 39. Pavelec (Melenovský, Vranka), 43. Vranka, 45. Dúška, 46. Štoll (Štorek), 47. Štorek (Melenovský), 51. Dúška (Mlejnek, Bína), 54. Štorek (Mikeš), 56. Kratochvíl (J. Buzek, Sedlák). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (30. Hrubý) – Vranka, Mikeš, Dúška, Broža, Kratochvíl, J. Buzek - Melenovský, Pavelec, Štorek – Bína, Mlejnek, Pokorný – Zdarsa, Štoll, Sedlák.

„Výsledek hovoří za vše, ovšem musím kluky pochválit za výborně zvládnutých celých 60 minut, kdy jsme nepolevili a neustále hráli v pohybu a s chutí. Objevovaly se věci z tréninků, z čehož mám radost a snad tento výkon dokážeme příště zopakovat," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 9. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

13. kolo: Zlín - Jihlava 4:7 (1:3, 1:4, 2:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 9. Báťa (Peš), 15. Peš (Číhal), 18. Báťa (Jungwirth), 25. Báťa (Číhal), 25. Hrbek (Machovský), 34. Augusta (Bakus), 36. Port (Báťa). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Tesař (31. Sigmund) - Vovsík, Číhal, Hrbek, Augusta, Port - Peš, Báťa, Jungwirth, Kříž, Novák, Kudrna, Machovský, Matějíček, Bakus.

„Dnes jsme odehráli velmi dobré utkání s těžkým soupeřem. Hrálo se v poměrně vysokém tempu a divákům se zápas musel líbit. Těžko dnes vyzdvihovat jedince, každým svým dílem přispěl v vítězství a zaslouženě dnes odjíždíme spokojení," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

14. kolo: Jihlava - Třebíč 2:2 (1:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 5. Bakus (Vovsík), 26. Kudrna (Port). Nejlepší hráč Jihlavy: Matěj Vovsík.
Sestava Jihlavy:
Sigmund (31. Tesař) - Vovsík, Číhal, Augusta, Hrbek, Port - Jungwirth, Peš, Kudrna, Bakus, Machovský, Novák, Matějíček.

„Tak jak jsem kluky chválil v minulém utkání, dnes to byl takový "prales", že raději rychle na tento zápas zapomenout. Nemůžeme se vymlouvat na to, že nám chyběli tři hráči, dnešní výkon prostě dobrý nebyl. I tak jsme měli dostatek šancí a několik samostatných nájezdů, bohužel to, jak s nimi hráči naložili, jen potvrdilo dnešní nemohoucnost. Tempo hry se dnes podobalo blížícímu se utkání veteránů, bohužel to bude mít určitě větší nasazení než to, co jsme dnes u některých hráčů viděli my," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 14. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

9. kolo: Jihlava - Pelhřimov 7:3 (1:1, 2:2, 4:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 9. Lagron, 22. Löffler, 29. Lagron, 41. Doskočil, 44. Křížek, 54. Procházka (Lagron), 58. Křížek (Kret). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Horák – Doskočil, Kret, Jeletz, Löffler, Hrubý - Křížek, Němec, Chlubna – Procházka, Lagron, Kazda – D. Buzek, Růžička, Kain.

„Po dvě třetiny byl dnešní výkon kluků takový, jaký bych si představoval. Hráli jsme s chutí, jako tým jsme bránili i útočili. Snažili jsme se kombinovat a díky tomu jsme si vytvořili i poměrně velké množství šancí. Paradoxně ty jsme neproměňovali, ovšem na oplátku nám tam spadli jiné šťastnější góly, ovšem byla to odměna klukům za jejich aktivitu. Ve třetí třetině měla hra již menší parametry, nicméně za dnešek můžu kluky pochválit," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 9. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.