Jihlavským žákům se nedařilo

21.12.2015 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Tomáše Dzurika zavítali v sobotu do Ždáru nad Sázavou a v pondělí cestovali do Třebíče. Mladší žáci D si na své konto připsali dvě porážky 4:5, respektive 2:5. Starší žáci B si dovezli dva body z ledu Horácké Slavie za těsnou výhru 2:1. Svěřenci Martina Pykala cestovali v pondělí do Brna, kde je čekala Kometa. Mladší žáci C rozhodli o své výhře 7:3 ve druhé třetině, ve které zvítězili 3:0. Starší žáci A na své mladší kolegy nenavázali a i v jejich zápase rozhodla druhá dvacetiminutovka, tu však vyhrála Kometa 5:0, celkově poté 8:3.

Starší žáci A

19. kolo: Kometa Brno - Jihlava 8:3 (1:1, 5:0, 2:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 13. Čermák (Havel, Menšík), 53. Čermák (Menšík), 59. Adam (Havel). Nejlepší hráč Jihlavy: Jiří Kochrda.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (35. Maláč) - Brož, Sapík, Poledna, Chvátal, Moravec, Mikeš - Menšík, Čermák, Havel - Machovský, Chlubna, Kaltounková - Kochrda, Racek, Adam - Dúška.

„Po vyrovnané první třetině a dobré první polovině druhé třetiny, kde jsme neproměnili trestné střílení a dvě obrovské šance, převzali postupně otěže zápasu domácí a ve zbytku utkání byli lepším týmem. Gratuluji jim k vítězství," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 20. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

13. kolo: Žďár nad Sázavou - Jihlava 4:3 (2:1, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 11. Sedlák (Zdarsa, Michalčuk), 21. Mlejnek (Vranka), 40. Štorek (Mlejnek). Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Falta, Marek Pavlas, Ondřej Broža, Šimon Zdarsa, David Michalčuk.
Sestava Jihlavy:
Pavlas (30. Falta) – Vranka, J. Novák, Kratochvíl, Broža, Štoll, J. Buzek - Mlejnek, Polodna, Štorek – Melenovský, Pokorný, Pavelec – Bína, Michalčuk, Zdarsa - Sedlák.

„Utkání hrané ve vysokém tempu bylo přínosem pro obě družstva. Úvod byl vyrovnaný, ale paradoxně po našem vyrovnání na 1:1 nás soupeř několik posledních minut úvodní části výrazně přehrál. Po pauze jsme ožili, zlepšili hru v obranných i útočných činnostech a utkání otočili ve svůj prospěch. V třetí třetině byla hra vyrovnaná, bohužel hosté vstřelili vyrovnávací gól a v závěru rozhodla vyspělost i zkušenosti některých domácích hráčů. Soupeř měl celkově o něco málo více ze hry a výsledek je spravedlivý," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

14. kolo: Třebíč - Jihlava 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 22. Pavelec (Pokorný, Broža), 55. Štorek (J. Novák). Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Falta, Marek Pavlas.
Sestava Jihlavy:
Falta (30. Pavlas) – Vranka, J. Novák, Kratochvíl, Broža, Štoll, J. Buzek - Mlejnek, Michalčuk, Pavelec – Štorek, Melenovský, Pokorný – Bína, Zdarsa, Sedlák.

„Večerní utkání bylo z naší strany z počátku velice utahané a ospalé. Od druhé třetiny snesla hra nějaké to měřítko, ovšem nasazení a zarputilost domácích činila našim některým hráčům veliký problém. Výkon se postupně zlepšoval, oba brankáři chytali spolehlivě a oproti minulému kolu se štěstí přiklonilo na naší stranu a v závěrečné třetině jsme vítěznou branku vstřelili my. Soupeři děkuji za vyrovnanou partii. Z naší předvedené hry příliš velikou radost nemám, jelikož jsme kupili kvantum nepřesností. Je ovšem pozitivní, že i bez šesti šikovnějších kluků našeho ročníku 2003 jsme dokázali sehrát vyrovnané utkání proti nejkvalitnější sestavě soupeře," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 14. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

19. kolo: Kometa Brno - Jihlava 3:7 (1:2, 0:3, 2:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 1. Peš (Kudrna), 18. Peš (Kudrna), 23. Jungwirth (Matějíček), 27. Báťa (Jungwirth), 39. Báťa (Jungwirth, Číhal), 56. Číhal (Bakus), 58. Peš (Machovský). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Sigmund (31. Tesař) - Číhal, Port, Hrbek, Augusta - Kríž, Báťa, Jungwirth, Peš, Kudrna, Machovský, Matějíček, Novák, Bakus.

„Odehráli jsme dnes na půdě Komety velice dobré utkání a i přes to, že jsme hráli poměrně často v oslabení, kluci nechali na ledě kus srdíčka a zaslouženě si odvážíme 2 body za vítězství," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 20. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

13. kolo: Žďár nad Sázavou - Jihlava 5:4 (2:1, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 16. Peš (Bakus, Kret), 27. Němec, 36. Lagron, 45. Matějíček. Nejlepší hráči Jihlavy: Hynek Peš, Martin Matějíček.
Sestava Jihlavy:
Horák (30. J. Novák) – Matějíček, Kret, Jeletz, Doskočil, Hrubý, Růžička - Peš, Kudrna, Bakus – Lagron, Němec, Procházka – D. Buzek, Kazda, Kain.

„Po vlažném vstupu do utkání jsme hru vyrovnali a po celé utkání jsme s domácími drželi krok i přesto, že měli družstvo tvořené téměř výhradně hráči ročníku 2004, což byla pro náš mladý tým jistá nevýhoda. Oba týmy nevyužívaly stoprocentní šance a naopak padaly velice laciné branky. Bohužel vždy, když jsme skóre vyrovnali, tak během chvíle soupeř opět odskočil. Kvalitou jedno z lepších utkání, kterému by dle mého více slušela remíza," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

14. kolo: Třebíč - Jihlava 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: 18. Křížek (Kret), 49. Křížek (Löffler). Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
J. Novák (30. Horák) – Němec, Kret, Růžička, Löffler, Hrubý - Dvořák, Doskočil, Křížek – Procházka, Jeletz, Lagron – Buzek, Kazda, Kain.

„V první části se oba týmy poměrně snadno dostávaly do brankových příležitostí, kde ovšem ani jedno družstvo nemělo seřízená mířidla. V druhé části nás soupeř výrazně přehrával a náš výkon byl místy bohužel tragikomický. Ani ve třetí části nepřišlo zlepšení, a tak soupeř po zásluze vyhrál," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 14. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.