Do Dukly se vrací Tomáš Čachotský

05.05.2016 / Tomáš Lysý

Dukla hlásí první posilu, v následující sezoně bude její dres opět oblékat Tomáš Čachotský. Čtyřiatřicetiletý útočník, který odehrál podstatnou část své kariéry v červenožlutém dresu, se do Jihlavy vrací po ročním hostování ve Zlíně. „S Tomášem jsme se dnes dohodli na jeho působení v Dukle. K slavnostnímu podpisu smlouvy dojde ve středu 11. května 2016 v 11 hodin, kdy zveřejníme další informace,“ prozradil jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Čtrnáct sezon v Dukle

První zápasy v seniorském hokeji prožil Tomáš Čachotský už na konci sezoně 2000/2001, kdy naskočil do čtyř zápasů play-off. Celkem za Duklu odehrál 639 zápasů (z toho 50 v extralize, 9 ve dvou barážích), v nich si připsal v první lize 480 kanadských bodů za 173 gólů a 307 asistencí, dalších 14 bodů (5+9) zaznamenal v extralize a barážích. V nejvyšší soutěži se objevil v dresu Znojemských Orlů či Karlových Varů.

V posledních dvou sezonách vedl Duklu Jihlava coby kapitán a byl nejproduktivnějším hráčem A-týmu. V sezoně 2013/2014 ovládl s 65 body (18+47) produktivitu základní části celé první ligy, v sezoně 2014/2015 pak ovládl klubové kanadské bodování, když ve 49 zápasech základní části, ve kterých nastoupil, nastřílel 20 gólů a přidal 25 asistencí, ve 12 zápasech play-off pak další tři góly a 11 asistencí.

Během letošního ročníku nastoupil za Zlín do 45 zápasů základní části (5+10), dalších deset utkání s bilancí tří gólů a dvou asistencí odehrál v play-off, kde Zlínští v předkole nejprve vyřadili Třinec (3:2 na zápasy) a ve čtvrtfinále podlehli v sérii 1:4 pozdějšímu finalistovi ze Sparty. V polovině prosince odehrál Tomáš Čachotský i jeden zápas za Duklu, které pomohl k výhře 6:5 na nájezdy dvěma asistencemi a hlavně dvěma úspěšnými nájezdy v rozstřelu.

Tomáš Čachotský odehrál letos za Duklu jedno utkání, a to proti Slavii Praha. Šlo o pořádnou gólovou přestřelku. Jihlava vedla 5:2, ale Pražanům se podařilo srovnat na 5:5. Zápas dospěl až do nájezdů, které "Čagy" rozhodl svým tradičním blafákem do bekhendu, kterým proti slávistickému gólmanovi Dominiku Frodlovi uspěl hned dvakrát. Foto: Josef Plechatý (nahoře) a Tomáš Buksa

Další změny v kádru Dukly

Jakub Škarek má vyřízeny střídavé starty do pražské Sparty

Další nové tváře v kabině: Do Dukly přichází z Liberce obránci Kajínek a Říha

Z Pardubic přichází na hostování Filip Stoklasa

Junioři Najman s Kousalem odcházejí do Mladé Boleslavi

Vlastimil Bilčík bude pokračovat v Dukle i v příští sezoně

Útočníci Lukáš Anděl a David Březina zůstávají, Dukla na oba mladé hráče uplatnila opci

Tomáš Čachotský je oficiálně v Dukle, s klubem se dohodl na dvouleté smlouvě

Za Duklu bude dále nastupovat Tomáš Kaláb s Richardem Divišem, klub opouští pětice hráčů

Miha Štebih opouští Duklu, má namířeno do Slavie Praha

V Dukle budou pokračovat útočníci Josef Skořepa a Lukáš Jícha




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava