Vlastimil Bilčík bude pokračovat v Dukle i v příští sezoně

16.05.2016 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Dalším hráčem, který bude v Jihlavě pokračovat i po barážové sezoně 2014-2015, je obránce Vlastimil Bilčík. Čtyřiadvacetiletý rodák z Brna, jehož mateřským klubem je místní Kometa, se Dukle upsal na jeden rok. „Po tom, co jsme tady minulou sezonu dokázali, jsem chtěl jít určitě zpátky do Dukly. I přes nějaké menší problémy s Třebíčí a Kometou se vše vyřešilo a jsem rád, že tady můžu být,“ hlásí bezprostředně po podpisu smlouvy rázný zadák.

Obránce s paremetry 177 centimetrů a 83 kilogramů se v Dukle poprvé objevil na začátku ledna letošního roku. Do Jihlavy přišel na hostování z Horácké Slavie Třebíč jako součást trejdu za slovinského obránce Matiće Podlipnika. Ten již v Třebíči pokračovat nebude, zatímco Vlastimil Bilčík se dohodl s Duklou na dalším angažmá. „Upsal jsem se Dukle na rok. Po minulé sezoně, kdy jsme se dostali do baráže, jsem chtěl určitě zpátky do Dukly,“ říká obránce a prozrazuje, že vše nezáleželo pouze na něm. „I přes nějaké menší problémy s Třebíčí a Kometou se vše vyřešilo a jsem rád, že tady můžu být,“ doplňuje posila obranných řad A-týmu.

V uplynulé sezoně nasbíral v Třebíči během 35 zápasů celkem 9 bodů (1+8). Po výměně do Dukly ožil, během čtrnácti utkání základní části vstřelil dva góly, na čtyři branky nahrál a fanoušky potěšil také vyhranou bitkou proti kadaňskému Nicolasi Hlavovi. V play-off nevynechal jediný zápas, stejně jako v baráži, kde jednou přesně asistoval.

Vítězný pěstní souboj Vlastimila Bilčíka včetně originálního komentáře HZStv1

Autor videa: HZStv1.

Čtyřiadvacetiletý obránce s vzezřením potomka švédských vikingů vzápětí prozradil, co bylo jeho náplní během krátké posezonní dovolené. „Chvíli jsem válel sudy v posteli, odpočíval jsem a nijak jsem se nehnal do nějakého trénování, protože sezona byla dlouhá,“ povídá upřímně a se smíchem. A zřejmě si opravdu odpočinul, protože vzápětí zaskočí odpovědí na otázku ohledně letní přípravy. „Na ní se i těším, je to jen měsíc. Něco jsem slyšel, že v ní budou nějaké novinky,“ dodává jedním dechem.

Pro samotného Vlastimila Bilčíka bude jistě novinkou tradiční triatlon Železný muž na závěr přípravy. „O tom jsem slyšel. S plaváním na tom nejsem vůbec dobře. Pamatuji si, že jsem dělal přijímačky na vysokou školu a málem jsem nevylezl z bazénu. Na kole také moc nejezdím. S běháním nebude problém, protože už v Třebíči jsme hodně běhali,“ usmívá se při otázce na všechny tři disciplíny triatlonu obránce, jenž si v nové sezoně ponechá číslo pět.

Další změny v kádru Dukly

Jakub Škarek má vyřízeny střídavé starty do pražské Sparty

Další nové tváře v kabině: Do Dukly přichází z Liberce obránci Kajínek a Říha

Z Pardubic přichází na hostování Filip Stoklasa

Junioři Najman s Kousalem odcházejí do Mladé Boleslavi

Útočníci Lukáš Anděl a David Březina zůstávají, Dukla na oba mladé hráče uplatnila opci

Tomáš Čachotský je oficiálně v Dukle, s klubem se dohodl na dvouleté smlouvě

Do Dukly se vrací Tomáš Čachotský

Za Duklu bude dále nastupovat Tomáš Kaláb s Richardem Divišem, klub opouští pětice hráčů

Miha Štebih opouští Duklu, má namířeno do Slavie Praha

V Dukle budou pokračovat útočníci Josef Skořepa a Lukáš Jícha