Dukla vyjede na led ve středu, o místo zabojuje i několik nových tváří

21.07.2016 / Zdeněk Drla

Hokejistům A-týmu pomalu končí dovolená, k prvnímu oficiálnímu tréninku se svěřenci trenéra Petra Vlka sejdou ve středu 27. července dopoledne. Kromě hráčů, kteří absolvovali společnou letní přípravu, se na Horáckém zimním stadionu představí i několik nováčků. Ti se budou snažit přesvědčit o svých kvalitách a zabojovat o místo v kádru Dukly pro nadcházející sezonu WSM Ligy. Na ledě se objeví i tři jihlavští odchovanci, kteří budou v nové sezoně působit v zámoří.

Do Dukly přicházejí na zkoušku tři mladí slovenští hokejisté. Prvním z nich je osmnáctiletý obránce Šimon Stríž. Vytáhlý zadák (195 cm/83 kg) je odchovancem Košic. "Má zajímavé dispozice a navíc je ve věku, kdy může vypomoci i naší juniorce," vysvětluje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Druhým hráčem, který přichází na zkoušku od východních sousedů, je jednadvacetiletý útočník Róbert Varga. Bývalý slovenský mládežnický reprezentant strávil minulou sezonu v juniorce a A-týmu Martina, tři sezony předtím ale působil ve finské nejvyšší juniorské soutěži, kde patřil k nejproduktivnějším hráčům (ve 145 zápasech nasbíral 119 bodů za 51 gólů a 68 asistencí).

Trojlístek slovenských hráčů uzavírá pětadvacetiletý útočník Matej Síkela. Odchovanec Dukly Trenčín prošel několika slovenskými týmy, naposledy působil v Popradě a Detvě. Pro novou sezonu si ho vyhlédla extraligová Olomouc. "Jsme domluveni s Olomoucí, že ho vyzkoušíme u nás," říká Bedřich Ščerban.

S Duklou budou trénovat i bratři Musilové a David Rittich

S "áčkem" Dukly Jihlava se budou připravovat i tři odchovanci jihlavského hokeje, kteří budou v nadcházející sezoně působit v zámoří. V příštím týdnu by se měl k týmu připojit David Rittich. Loňská gólmanská jednička Mladé Boleslavi se nyní připravuje s Bruslařským klubem. Před odletem do zámoří, kde podepsal smlouvu s týmem NHL z Calgary, bude Rittich trénovat s Duklou pod vedením Petra Jaroše.

Jihlavský led okusí i bratři David a Adam Musilovi. Synové bývalého obránce NHL Františka Musila a vnuci legendárního Jaroslava Holíka. Třiadvacetiletý obránce David Musil hraje v AHL za tým Bakersfield Condors a má na svém kontě i první starty v NHL za Edmonton, devatenáctiletý útočník Adam už načne pátou sezonu ve WHL (celkově šestou v zámoří) v týmu Red Deer Rebels. Předloni reprezentoval Kanadu na Memoriálu Ivana Hlinky. Část letní přípravy absolvoval s juniorským týmem Dukly Jihlava, čeká ho přípravný kemp NHL v týmu St. Louis Blues.

VÝBĚH NA ŠACBERK. Devatenáctiletý útočník Adam Musil bsolvoval část letní přípravy s juniorkou Dukly. Okusil tak i legendární výběhy na sjezdovku Šacberk u Zborné. Foto Zdeněk Drla




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava