Další marný boj o čestný úspěch jihlavských střelců

30.11.2004 / Nevažsa

V dnešním zápase se představily dvě nové akvizice v dresu domácích, ale na velmi dobře dirigovaný slavistický mančaft to nestačilo. Druhý sladký prstýnek v podobě tří bodů si domácí na svůj prst nenasadili a poté když znovu propadli ve své koncovce, tři body putují zaslouženě do Prahy. "Rozhodly šance," bědoval Rostislav Malena.
Domácí opět nastoupili do utkání s urputnou obranou středního pásma. Když nejprve jihlavští a potom ani slávisté nedokázali zužitkovat hru v početní převaze, všichni očekávali odchod do kabin za bezbrankového stavu. Jenže Kopecký byl proti a když mu nabídla domácí obrana potřebný čas k zakončení, změnilo se i skóre v neprospěch Dukly - 0:1.

Hned na začátku druhého dějství měl branku na své hokejce Pálffy, když se dokázal prosmýknout přes obranné duo domácích, ale na dobře postaveného Hronka si nepřišel. Skóre se mohlo změnit i na straně druhé, poté co se naskytla domácím bezmála minutová přesilová hra 5:3, ale jak už to bývá zvykem v letošní sezóně, stav se nezměnil. “Docela jsem byl překvapený, že jsem dostal i šanci zahrát si přesilovku, ale škoda nespadlo to tam,“ podělil se o své pocity bezprostředně po své premiéře v dresu Dukly Tomáš Nouza. V polovině duelu se dokázal šikovně podél mantinelu prodrat hostující Milan Antoš a přesnou střelou zvýšil na - 0:2. Po obdržené brance pokračovali domácí v nepříliš pohledné hře, ze které vyčnívali pouze hráči Písku Zika s Nouzou. “Vždycky když nahodili puk, stáhli se do středního pásma, kde my jsme se k nim špatně dostávali,“ svěřil se Rostislav Malena po zápase.

Závěrečné dějství odstartoval znovu Pálffy, když se ocitl v tváří v tvář Hronkovi a ani napodruhé nenašel skulinku v jeho brance. Domácí se snažili alespoň o čestný zásah, ale zůstalo jen u marné snahy. “Škoda těch šancí ze kterých nám to tam nepadlo, ale ten zápas mohl být klidně i jinačí,“ běduje nad špatnou střeleckou produktivitou Rostislav Malena. Třetí tutovku zahodil Pálffy v půlce poslední části, když se opět netrefil mezi Hronkovy betony po krásné Stümpelově přihrávce. Minutu před koncem si domácí vyžádali oddechový čas a rozhodli se odvolat Lukáše Hronka z branky a poslat do hry šest bojovníků. Na kolena je však srazila jedna z jejich slabin. Jihlavský centr opět prohrál vhazování a Pálffy se konečně dočkal branky – 0:3. "Byla to taktika hrát odzadu, kdy jsme se poučili z toho minulého zápasu. To jsme hráli celou dobrou první třetinu a Jihlava nás porazila 2:1 a pak už ten zápas jednoduše dotáhli do vítězného konce. Rozhodli jsme se, že budeme bránit a necháme hrát je," prozradil vítěznou taktiku hostí Milan Antoš.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava