Mladí Dukláci ročník 2006 obsadili na turnaji v Havlíčkově Brodě stříbrnou pozici

07.04.2017 / Jaroslav Wollmann

Ve dnech 31. března až 2. dubna se mladí dukláci ročníku 2006 zúčastnili výborně obsazeného turnaje v nedalekém Havlíčkově Brodě. Soupeři jim byli týmy domácích, Třince, Liberce, Hradce Králové, Komety Brno, Českých Budějovic a Slavie Praha. S Pražany si to jihlavští mladíci rozdali o první místo. Těsná prohra 1:2 znamenala krásnou stříbrnou pozici. Přes spousty slz a zklamání kluků po závěrečném boji patří jihlavským nadějím pouze slova chvály a uznání. Krom vítězství v lize mladších žáků a zlata z domácího turnaje tak putují do sbírky kluků narozených v roce 2006 ještě stříbrné medaile, čímž korunovali letošní veleúspěšnou sezonu.

Zápasy Dukly Jihlava

HC Dukla Jihlava - BK Havlíčkův Brod 5:2

Branky Jihlavy: Dvořák 2, Bambula, Hejda, Křížek. Asistence Jihlavy: Dvořák 2. Nejlepší hráči: Dvořák, Bambula, Račan.

Komentář k utkání: Domácí posilněni o starší hráče i početný fanclub nastoupili houževnatě a první polovina utkání byla vyrovnaná. My poté prokázali větší hokejovost a soupeře začali přehrávat, vsítili jsme nakonec pět branek a zaslouženě vyhráli.

HC Dukla Jihlava - HC Motor České Budějovice 6:1

Branky Jihlavy: Bambula 2, Vojáček 2, Habermann, Křížek. Asistence Jihlavy: Dvořák, Chlubna, Hejda, Křížek. Nejlepší hráči: Dvořák, Bambula.

Komentář k utkání: Utkání s kvalitním soupeřem skončilo jednoznačně, nicméně nutno podotknout, že na co jsme od začátku šáhli, to nám vyšlo. Soupeř to neměl tudíž po psychické stránce jednoduché, a tak nekladl příliš veliký odpor.

HC Dukla Jihlava - HC Kometa Brno 2:2

Branky Jihlavy: Dvořák, Chlubna. Asistence Jihlavy: Křížek 2. Nejlepší hráči: Račan, Křížek.

Komentář k utkání: První polovina byla z naší strany velice špatná. Chyběl pohyb, odskakovali nám puky a byli jsme velice pasivní. Soupeř vycítil šanci a jednoznačně nás přehrával. Druhou polovinu byl vývoj přesně obrácený, vzchopili jsme se a nepustili soupeře z jeho obranného pásma. Skóre 0:2 kluci právem dorovnali, bohužel spousty další šancí zahodili, což byla škoda. Ovšem za první půli jsme si nezasloužili vyhrát a remíza byla zřejmě spravedlivá.

HC Dukla Jihlava - HC Oceláři Třinec 7:2

Branky Jihlavy: Bambula 2, Ošmera 2, Vojáček 2, Křížek. Asistence Jihlavy: Bambula, Dvořák, Habermann, Hejda, Jungwirth, Ošmera, Sapík. Nejlepší hráči: Celý tým.

Komentář k utkání: Třinec jsme viděli v několika předchozích zápasech a podával neskutečné výkony, krom toho vyhrál taktéž svojí ligu mladších žáků, stejně jako my, tudíž se všichni těšili na zajímavou konfrontaci. Kluci ovšem od první do poslední minuty hráli jako tým a předváděli atraktivní hokej a předvedli neskutečnou jízdu zakončenou vysokou výhrou.

HC Dukla Jihlava - HC Bílí Tygři Liberec 2:2

Branky Jihlavy: Ošmera, Pražák. Asistence Jihlavy: Pražák, Dvořák. Nejlepší hráči: Celý tým.

Komentář k utkání: Vyloženě ztracené utkání, kdy Liberečtí sice podávali na turnaji sympatické výkony, ale skončili poslední s jedním bodem a to darovaným od nás. Kluci makali, tlačili na pilu, ovšem když se v zápase nepromění deset samostatných nájezdu tváří v tvář brankáři, těžko se vyhrává.

HC Dukla Jihlava - HC Mountfield HK 6:3

Branky Jihlavy: Křížek 2, Dvořák, Jungwirth, Pražák, Vojáček. Asistence Jihlavy: Habermann 2, Bambula, Dvořák, Löffler, Křížek. Nejlepší hráči: Křížek, Sapík, Ošmera, Löffler.

Komentář k utkání: Pěkná hokejová podívaná, kdy jsme v zápase třikrát prohrávali a vždy jsme dokázali srovnat a nakonec po zásluze otočili skóre na svojí stranu. Kluci ukázali výborný týmový duch a charakter.

HC Dukla Jihlava - HC Slavia Praha 1:2

Branka Jihlavy: S. Celý. Nejlepší hráči: Račan, Křížek.

Komentář k utkání: Poslední utkání turnaje a sezony byl přímý souboj o zlato, jelikož Slavia byla v dosavadním průběhu bod za námi. Úvodní část nás soupeř tlačil a díky výbornému Davidu Račanovi jsme obdrželi pouze jeden gól a byli stále ve hře. Následně se hra vyrovnala, podařilo se nám vstřelit branku a jednalo se o finále se vším všudy. Byli jsme v tlaku a soupeře uzamkli v pásmu, bohužel po uskočení kotouče obránci se soupeř dostal do přečíslení dva na jednoho, přičemž došlo k nedovolenému bránění našeho druhého obránce a následně ke skórování. Rozhodčí po utkání uznal, že chyboval, bohužel nám se již znova vyrovnat nepodařilo. Je škoda, že finále za stavu 1:1 rozhodne taková branka, sportovně ale musím uznat, že soupeř byl v tomto utkání o ten gól lepší.

Individuální ocenění

Nejlepší hráč turnaje: Patrik Křížek.

Statistiky HC Dukla Jihlava

Útočníci:
Přijmení   Z   G   A   KB
Dvořák     7   4   6   10
Křížek     7   5   4    9
Bambula    7   5   2    7
Vojáček    7   5   0    5
Habermann  7   1   3    4
Pražák     7   2   1    3
Hejda      7   1   2    3
Chlubna    7   1   1    2
Macek      3   0   0    0

Obránci:

Přijmení   Z   G   A   KB
Ošmera     7   3   1    4
Jungwirth  7   1   1    2
S. Celý    7   1   0    1
Sapík      7   0   1    1
Löffler    7   0   0    0

Brankář:

Přijmení   Z   MIN   OB   Průměr OB na utkání (2x20min)
Račan      7   280   13     1,86

Sestava HC Dukla Jihlava

Brankář: Račan.
Hráči v poli: Bambula, S. Celý, Dvořák, Habermann, Hejda, Chlubna, Jungwirth, Křížek, Löffler, Macek, Ošmera, Pražák, Sapík, Vojáček.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava