Duklu porazil jediný hokejista

26.01.2005 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté nastříleli na litvínovském ledě pět branek, přesto se domů vraceli s prázdnou. Domácí tým totiž Dukle nasázel ještě o tři góly více. Hlavním hrdinou zápasu se v úterý stal útočník Jan Čaloun, který dobyl jihlavskou branku hned pětkrát. Dvě přesné trefy jihlavského Ladislava Rytnauera tudíž zůstaly ukryty hluboko v Čalounově stínu.

Úterní souboj Litvínova s Jihlavou se proměnil v galapředstavení jediného muže. Dvaatřicetiletý forvard Jan Čaloun se poprvé trefil v 17. minutě, naposledy potom o 37 minut později. Do tohoto rozmezí stačil litvínovský čarostřelec vměstnat pět branek a dvě asistence. „Někdy tam prostě spadne všechno do čeho se plácne. To byl dneska přesně případ Čalouna. On se rozjel, vystřelil na branku a byl z toho gól,“ smutně konstatoval jeden z jihlavských útočníků Tomáš Čachotský.
Plány, se kterými Dukla na sever Čech dorazila vzaly za své nečekaně brzy. „My jsme přijeli bránit co nejdéle výsledek 0:0 a z nějakého brejku zkusit dát gól. No a hned ve dvanácté vteřině jsme inkasovali,“ povzdechl si třiadvacetiletý forvard. Po první třetině prohrávali jihlavští hokejisté 0:3, po druhé 2:6 a v poslední pak upravili výsledek na přijatelnou porážku 5:8.

Nejúspěšnějším hráčem Dukly se v úterý stal Ladislav Rytnauer, který si na své konto připsal dvě přesné trefy. První ve 43. minutě a druhou při přesilovce necelých šest minut před koncem zápasu. „Lukáš Říha mi to hodil před branku, já jsem chtěl vystřelit nahoru, ale nějak mi to sklouzlo a puk nakonec prošel mezi betonama. Oba to byly takové šťastné góly,“ přiznal Ladislav Rytnauer.

Třináct branek na jedno utkání není příliš dobrou vizitkou pro obránce obou týmů, trenéři nad podobnými výsledky většinou nijak zvlášť nejásají. „Nám se ta obraná fáze moc nelíbila, ale myslím, že diváci mohli být spokojeni. Podle mě viděli hokej jak za starých litvínovských časů,“ hodnotil zápas spokojený litvínovský kouč Petr Rosol.
Jeho svěřenci se z vítězství radovali po dlouhých jedenácti kolech, obránce Petr Buzek dokonce po sedmadvaceti. Do Litvínova totiž přišel na krátkodobé hostování z Dukly v době, kdy za sebou měla třiadvacet neúspěšných pokusů. Další čtyři pak nasbíral v dresu Chemopetrolu. To, že v úterý večer nastupoval proti svému mateřskému oddílu si prý nijak zvlášť nepřipouštěl. „Sice je to takové trochu zvláštní, že jsem proti nim hrál, když bych se měl za týden vrátit, ale jinak jsem to bral jako normální utkání. Hlavně jsem rád, že jsme konečně vyhráli.“ O pravdivosti jeho slov svědčí i moment ze druhé části, kdy se Petr Buzek pustil do strkanice s jihlavským obráncem Martinem Zajacem. „On tam přijel do brankoviště po odpískání a strkal do nás. Ale bylo to všechno v pohodě za stavu 4:1. Možná kdyby to bylo třeba 1:1..Za týden ho uvidím tak jsem s tím nemohl o moc víc dělat,“ usmíval se jihlavský rodák.




×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava