Naváže Dukla na výhru s Chomutovem? V dohrávce 18. kola zajíždí do Zlína

30.10.2017 / Tomáš Kalas

V poslední říjnový pátek mohli příznivci Dukly přihlížet bitvě mezi Jihlavou a Chomutovem, kterou nakonec opanovala Jihlava vítězstvím 4:3 po nájezdech a připsala si tak důležité dva body do tabulky. Poslední říjnové úterý ale budou mít hráči opět náročné. Zajíždí totiž do centra Zlínského kraje známého svou dlouholetou obuvnickou historií, Zlína. Na Zimním stadionu Luďka Čajky sehrají od 17:30 dohrávku 18. kola proti domácím Aukro Beranům, kterým se v poslední době začalo celkem dařit.
Sledování zápasu
Vstupenky na utkání Aukro Berani Zlín - HC Dukla Jihlava můžete koupit prostřednictvím systému Beranů - přímý odkaz zde.
Všechny zápasy TELH vysílá živě TV Tipsport, hokejka TV, psanou reportáž najdete na www.onlajny.com
Utkání můžete přímým přenosem na velkoplošných obrazovkách v jihlavské hospodě Pivní ráj

Po důstojné prohře 0:3 pod Javorovým v Třinci přivítali doma Dukláci dalšího soupeře z řady, chomutovské Piráty. Utkání se prvních 25 minut nevyvíjelo vůbec dobře, Jihlava prohrála už stejným rozdílem jako ve Slezsku, tedy 0:3. Nakopl ji však gól Jiřího Rysa v 25. minutě, ve třetí části snížil Tomáš Čachotský, a když Tomáš Kubalík srovnal pouhých 3,6 sekundy před koncem třetí třetiny, na stadionu vypukla euforie ze zdánlivě ztracených bodů. V nájezdech byla lepší Dukla a zásluhou nájezdu navrátilce Adama Zemana otočila utkání a zvítězila 4:3 po nájezdech. „Nezačali jsme nejlépe, dostali tři góly. Neměli jsme už co ztratit, takže jsme to zkusili a dali gól na 1:3. Byl to pro nás strašně těžký zápas, ale s parádní koncovkou urvanou na nájezdy,“ hodnotil utkání pro klubový web domácí útočník, který ostré mistrovské utkání sehrál více než půl roce, naposledy se představil 23. dubna 2017 na ledě Pardubic v baráži, kde odehrál 15 minut a 39 sekund, navíc si připsal jeden bod, když asistoval na gól Davidu Březinovi, dnes oblékající dres prvoligového Vsetína.


Aukro Berani Zlín

Berani nezažili povedený start ročníku. Úvodní zápas na ledě Vítkovic zvládli a vyhráli 2:1 po prodloužení. Pak ale přišla čtyřzápasová série bez jediného bodu, přitom v 5. kole na ledě Jihlavy měli ideální možnost vyhrát, když vedli po dvou třetinách již 2:0, Dukla ale ve třetí třetině využila zlínské nedisciplinovanosti, vyrovnala, a po gólu Lukáše Anděla v 59. minutě zbyly Beranům oči pro pláč. Trenéři Martin Hamrlík s Robertem Svobodou navíc po této černé sérii kritizovali přínos bratří Bukartsů do týmu, neboť při hromadné bitce v předchozím utkání proti Kometě se jal slavnější Roberts mstít bratra Rihardse a kvůli opuštění střídačky během rvačky byl předčasně vykázán do kabin. „V každém zápase, jak se někdo dotkne jednoho z nich, druhý se ho začne zastávat a ochraňovat. Už jsme s nimi o tom mluvili, ale zatím to nepadlo na úrodnou půdu. Jsou tady od ofenzívy, a aby dávali góly,“ posteskla si zlínská ikona, nyní v roli hlavního trenéra, Martin Hamrlík.

Přízeň fanoušků si spravili Zlínští následnou sérií čtyř výher v řadě. Fanoušky potěšila i porážka matné Sparty na domácím ledě, 4:2 a venkovní výhra v dalekém Chomutově 4:1. Bratří Bukartsové se po výrazné domluvě rázem stali oporami a na šesti výhrách v sedmi utkáních se podíleli devíti brankami a asistencí. Berani pak sice prohráli tři zápasy za sebou, hned ten první proti Plzni však dokázali heroicky srovnat ze stavu 1:4, pro Jihlavu se však inspirací nestali, neboť podlehli 4:5 po nájezdech. Poslední dvě utkání ale dopadla pro Zlín dvoubodově, Liberec porazili doma 3:2 po nájezdech, ten samý výsledek pak zopakovali na horkém ledě v Brně. Ševci se tak nachází o šest příček výše oproti Dukle (8. místo), symbolicky mají o šest bodů více (24 bodů) a skóre 44:46. Do kádru Zlína se navíc po třízápasovém trestu po faulu na vítkovického Deje vrátí kapitán Veselý.

Soupiska
Realizační tým

Téma: Zlínská mise Tomáše Čachotského

Když současný kapitán Dukly Tomáš Čachotský odcházel na hostování do Zlína (před sezonou 2015/2016), tak prozradil pro web Dukly následující: „Je to zřejmě poslední šance zahrát si extraligu. Nechci si v budoucnu vyčítat, že jsem to nezkusil. Bylo to však těžké rozhodování, neboť Jihlava je pro mě srdeční záležitost,“ prohlásil. Patrně však netušil, že za necelé dva roky od oznámení zlínského hostování bude kapitánem extraligového týmu v mateřské Jihlavě. Ve Zlíně si připsal během 44 utkáních základní části na své konto 5 gólů a deset nahrávek. V play-off, kde Zlín absolvoval úspěšně předkolo proti Třinci (3:2) a vypadl ve čtvrtfinále proti Spartě (1:4), odehrál „Čagy“ všech deset utkání, vsítil tři góly a na další dva nahrál. Na Vysočinu měl tehdy vyřízené střídavé starty, předvedl se však pouze v jednom utkání, avšak jeho gól a dvě nahrávky potěšily jihlavské publikum a dovedly Duklu k výhře 6:5 na nájezdy proti Slavii Praha.

Poslední vzájemný zápas

5. kolo TELH 2017/2018
HC Dukla Jihlava - Aukro Berani Zlín 3:2 (0:1, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 48. Čachotský (Suchánek, de la Rose, Čachotský), 56. F. Seman (de la Rose), 59. Anděl (Suchánek) - 6. Okál (Ferenc, O. Horák), 27. Řezníček (J. Ondráček, Matějíček). Rozhodčí: Kubičík, Šír – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:9, navíc Rihards Bukarts (Zlín) na 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 4 866. Střely na branku: 27:13. Zblokované střely: 11:5. Hity: 16:11. Vhazování: 45/67 (67%) - 22/67 (33%). Průběh utkání: 0:2, 3:2.

HC Dukla Jihlava: Škarek – de la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, Zdráhal, Kajínek, Váňa – Macík, Skořepa, Jiránek – Čachotský, Seman, Rys – Žálčík, Hlinka, Anděl – Protasenja, Hubáček, Diviš
Aukro Berani Zlín: Kašík - Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Žižka, Padrnos, O. Horák - Okál, D. Šťastný, Kubiš - Roberts Bukarts, Honejsek, Rihards Bukarts - J. Ondráček, P. Sedláček, O. Veselý - Popelka, M. Kratochvil, Illo

Ač v prvním vzájemném zápasu této sezony vedl Zlín po čtyřiceti minutách 2:0, na body mu to nestačilo. Jihlava výsledek ve třetí třetině otočila a rozhodující gól vsítil v 59. minutě odchovanec jihlavského hokeje Lukáš Anděl (na snímku). Foto: Tomáš Buksa

Následující utkání Dukly Jihlava

Úterý 31.10.2017, 17:30: Aukro Berani Zlín - HC Dukla Jihlava - vstupenky zde
Pátek 3.11.2017, 17:30: HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice – vstupenky zde
Neděle 5.11.2017, 16:00: HC Dukla Jihlava – HC Kometa Brno info ke vstupenkám - vyprodáno
Středa 15.11.2017, 17:30: HC Vítkovice Ridera - HC Dukla Jihlava

19. kolo Tipsport Extraligy ledního hokeje, pátek 3.11.2017

HC Verva Litvínov – Aukro Berani Zlín (17:20 – ČT Sport)
HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice (17:30)

HC Vítkovice Ridera – Piráti Chomutov (17:30)
HC Olomouc – Mountfield Hradec Králové /18:00)
Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec (18:00)
HC Kometa Brno – HC Sparta Praha (18:00)
HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav (18:00)

20. kolo Tipsport Extraligy ledního hokeje, neděle 5.11.2017

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň (15:00)
Aukro Berani Zlín - HC Olomouc (15:30)
Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec (15:30)
HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec (15:30)
HC Dukla Jihlava - HC Kometa Brno (16:00)
HC Sparta Praha - Mountfield HK (18:00)
BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera (18:20 – ČT Sport)

Tabulka TELH 2017/2018 po neúplném osmnáctém kole



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava