Je jedno, kdo dá nájezd. Kubalda to vzal na sebe a vezeme druhý bod, usmívá se Tomáš Čachotský

01.11.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Další menší díl do skládačky přiložen. Před dohrávkou 18. kola Tipsport extraligy ledního hokeje byla Dukla jediným týmem, který ještě nezvítězil na ledě soupeře. Nyní už to neplatí. V důležitém utkání na ledě Zlína, který byl od Jihlavy vzdálen šest bodů, dokázali červenožlutí zopakovat vítěznou nájezdovou loterii z předešlého duelu doma proti Chomutovu. „Po průběhu zápasu jsme mohli i vyhrát, kdybychom proměnili více našich šancí. Když jsme sem jeli, tak bychom dva body brali a vezeme si je, takže paráda,“ hodnotí utkání jihlavský kapitán Tomáš Čachotský, jenž ve 49. minutě protrhl bezbrankový stav.

Tohle že je ten tým, který venku získal doposud dva body za dvě porážky v prodloužení? Po první třetině asi nejen zlínští fanoušci zírali, jak Dukla svého soupeře přehrála. Jihlavští hokejisté si přenesli elán ze třetí třetiny domácího utkání s Chomutovem, kdy z 1:3 srovnali na 3:3, a soupeře přestříleli poměrem 19:5. „Oproti předchozím zápasům venku jsme ve Zlíně měli spoustu příležitostí. Předtím jsme si jich tolik nevypracovali. Chybělo jen proměnit je. Samozřejmě musíme dát kredit Kašovi, který chytal dobře,“ uznává Tomáš Čachotský výkon zlínského gólmana Libora Kašíka, který jej dokázal v nájezdové loterii vychytat. „Čagy“ to měl tentokrát mnohem těžší v tom, že jej muž ve zlínské kleci dobře znal, jihlavský kapitán totiž ve Zlíně působil v sezoně 2015/2016. „Zná mě, tak jsem chtěl udělat něco jiného. Bohužel, trošku mi to uteklo. Ale je jedno, kdo dá gól a rozhodne. Kubalda to vzal na sebe, vezeme druhý bod a paráda.“

Je jasné, že během pozápasových ohlasů musela přijít řeč i na otázku jeho zlínského angažmá. „Protože jsme proti Zlínu už jeden zápas hráli, u nás, tak to pro mě nebylo tak horké. Ale samozřejmě hrál jsem tady celou sezonu a poznal spoustu super lidí. Vím o tom, že tady na zimáku byli a že mě možná i vyvolávali. Takže to byl takový zvláštní pocit,“ ohlíží se za vydařenou částí kariéry v tomto bodu těžko hledající slova Tomáš Čachotský. Přece jen hodnotit první vítězství na soupeřově ledě bylo snazší. „Trošku jsme se dostali do útlumu tím, že jsme byli vyloučení,“ říká k situaci krátce po svém gólu v čase 48:03, jelikož Aukro Berani o 61 vteřin později v přesilovce srovnali. „Soupeř nabral na obrátkách a měl také pár šancí. Ve finále byla remíza po základní hrací době zasloužená a nájezdy jsou loterií, kterou jsme podruhé za sebou zvládli. Máme druhý bod, který si za hru zasloužíme,“ sděluje jihlavská devadesátka a na dálku se tak v ohlédnutí shoduje s oběma trenéry.

VIDEOOHLASY S TOMÁŠEM ČACHOTSKÝM


Také při druhých pozápasových ohlasech přišla řeč na muže s velkým C a čtyřmi frčkami na dresu. Zmínil ho další z jihlavských hrdinů utkání, gólman Jakub Škarek, jenž během pětašedesáti minut zneškodnil 27 střel hráčů Zlína a během penaltového rozstřelu si na něj domácí z pěti pokusů nepřišli ani jednou. Patrně si kladete otázku, zda „Kouba“ věděl či nevěděl, co na něj soupeř vymyslí. „Trošku jsem tušil, co někteří budou dělat. Radili jsme se na střídačce, třeba Ríša Diviš mi dobře poradil, takže mu děkuju. Určitě mi pomáhá i to, že po tréninku na mě jezdí nájezdy Tomáš Čachotský. On je výborný exekutor, takže děkuji i jemu,“ vykouzlí sedmnáctiletý gólman na své tváři šibalský úsměv. „Kluci mi výborně pomáhali, blokovali střely a dva body jdou hlavně jim. Fakt hráli výborně,“ hlásí skromně gólmanský talent.

VIDEOOHLASY S JAKUBEM ŠKARKEM


TRENÉŘI: FRANTIŠEK ZEMAN (HC DUKLA JIHLAVA) A MARTIN HAMRLÍK (AUKRO BERANI ZLÍN)

Autoři videí: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih utkání Aukro Berani Zlín - HC Dukla Jihlava 1:2 sn.



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava