1:2sn
(0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

První venkovní výhra. Jihlava znovu zvládla nájezdy a veze ze Zlína dva body

31.10.2017 / Tomáš Lysý

Dohrávka 18. kola Tipsport extraligy ledního hokeje zavedla Duklu na led Zlína. V první třetině hýřili větší aktivitou jihlavští hokejisté, kteří soupeře přestříleli poměrem 19:5 a měli i více šancí, leč bez gólového vyjádření. Během druhé třetiny začali vystrkovat růžky i Aukro Berani a oba týmy měly možnost skórovat, ale i podruhé se odcházelo do kabin za stavu 0:0. Závěrečná dvacetiminutovka už góly přinesla. V času 48:03 se individuálně prosadil jihlavský kapitán Tomáš Čachotský, za 61 sekund ale domácí srovnali. Tím výčet branek základní hrací doby skončil a šlo se do prodloužení. Rozhodlo se až v nájezdech, kdy Jakub Škarek vychytal všech pět hráčů Zlína a za Duklu rozhodl Tomáš Kubalík - 2:1 po samostatných nájezdech.
31.10.2017 17:30, Tipsport extraliga - 18. kolo

Berani Zlín

Kašík – Freibergs, Ferenc, Valenta, Matějíček, Žižka, Petran, Řezníček – Roberts Bukarts, Honejsek, Šťastný – Veselý, Fořt, Okál – Kubiš, Sedláček, Ondráček – Klhůfek, Fryšara, Popelka
1

HC Dukla Jihlava

Škarek – de la Rose, Suchánek, Šidlík, Ulrych, Bryhnisveen, Zdráhal, Váňa – Kubalík, Skořepa, Jiránek – Čachotský, Seman, Zeman – Žálčík, Hlinka, Anděl – Diviš, Hubáček, Rys
2
Branky a nahrávky: 50. Šťastný (Roberts Bukarts, Honejsek) – 49. Čachotský (Ulrych), rozh. náj. Kubalík. Rozhodčí: Hodek, Bejček - Špůr, Klouček. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3029. Střely na branku: 28:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Ohlasy trenérů

František Zeman (HC Dukla Jihlava): Na utkání jsme se připravovali. Jsem rád, že jsme ho zvládli a odvážíme si ze Zlína dva body. Je třeba poděkovat do kabiny, že kluci bodovali a hráli to, co jsme po nich chtěli. Po zásluze si vezeme dva body.

Martin Hamrlík (Aukro Berani Zlín): První dvě třetiny jsme se nemohli dostat do zápasu, to se stalo až ve třetí části. Jihlava hrála výborně po celý zápas v osobních soubojích. V první třetině nás přestřílela 18:4. Takhle jsme začít nechtěli a utkání "smrdělo" tím, že neuděláme ani jeden bod. Když jsme přežili oslabení tři na čtyři, tak jsem si říkal, že to naše borce trošku nakopne, ale gól nám tam nepadl. V nájezdech když nedáš gól, tak nevyhraješ. Z naší strany to nebyl vůbec dobrý zápas a dle mého názoru vyhrála Jihlava zaslouženě.



×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava