Duklu čeká třetí domácí zápas v řadě ze čtyř. Vyzve v něm nováčka z Chomutova

včera / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté se chystají na třetí zápas během jednoho týdne, který bude opět na domácím ledě na Zimním stadionu v Pelhřimově. Po vítězství nad Zlínem a vysoké porážce se Sokolovem by bylo záhodno získat opět plný bodový zisk. Dukla se o něj popere s týmem Piráti Chomutov, který v posledních letech zažívá hodně turbulentní časy. Ještě před šesti lety hrál nejvyšší soutěž a letos se po čtyřsezonní odmlce opět představí v 1. lize. Zápas 6. kola Maxa ligy startuje na státní svátek v sobotu 28. září 2024 od 16:30 a vstupenky můžete kupovat na tomto odkazu.

Piráti Chomutov, kteří v této sezoně oslaví 80 let ledního hokeje (založeni byli v roce 1945), zažili v posledních letech pořádnou houpačku. V letech 2012–2019 hráli hned šest sezon ze sedmi Tipsport extraligu. V ročníku 2016/2017, kdy Dukla do nejvyšší soutěže postupovala, bojovali Piráti dokonce o finále. Jenže o dva roky později českou hokejovou smetánku opustili. V další sezoně sice uhráli v 1. lize slušné 4. místo po základní části, jenže tou dobou již čím dál častěji začaly prosakovat na povrch finanční problémy, které vyústili až v pád do Ústecké krajské ligy. Po dvou sezonách v kraji a dvou sezonách ve 2. lize mohli letos na konci dubna slavit postup zpět do 1. ligy, když v sedmizápasové sérii porazili Havířov 4:3 na zápasy. Zajímavostí bylo, že ze sedmi zápasu dokázal Havířov i Chomutov pouze jednou vyhrát doma. V sedmém zápasu urvali Piráti výhru 3:2, návrat do Maxa ligy a cesta z dalekého Havířova domů na severozápad Čech musela být pořádně zajímavá!

Soupiska Chomutova
Realizační tým Chomutova

Chomutovští po postupu výše obměnili kádr. Odešlo hned devět hráčů, většina z nich zůstala ve 2. lize, ale v jiných týmech. Naopak příchody jsou na druhou nejvyšší hokejovou soutěž velmi zajímavé. V brance bude s Michaelem Petráskem a Richardem Běhulou ex-třebíčský Pavel Jekel. Obranu vyztužil další ex-třebíčský hráč Ondřej Baláž a útočnou vozbu zcela jistě posílil bývalý jihlavský forvard Jiří Fronk, který v úvodu sezony nastupuje po boku velezkušených plejerů Viktora Hübla a Františka Lukeše. V kádru jsou i další hráči s větší či menší jihlavskou zkušeností: obránci Filip Eliáš, Petr Ulrych a Jakub Březák.

První dva zápasy sezony vyšly Chomutovu slušně, nejprve totiž podlehli až v prodloužení silné Porubě na jejím ledě 1:2 a následně doma otočili špatně se vyvíjející zápas proti Třebíči. Ve druhé třetině prohrávali již 0:3, ale nakonec brali dva body za výhru v prodloužení. V dalších dvou zápasech však Piráti bodovou sbírku nerozšířili. Ve Zlíně sice v polovině zápasu hráli 1:1, ale prohráli 2:5 a stejnou porážku si odvezli i z ledu Slavie, ačkoliv se ve 28. minutě dostali do vedení 1:0.

Poslední zápas Chomutova

5. kolo: Slavia – Chomutov 5:2

Branky a nahrávky: 34. Polák (Stejskal, Kočí), 37. M. Beran (Přikryl), 44. Novák (Knotek, Šťovíček), 50. Slavík (Polák, Havrda), 54. Knotek (Přikryl) – 28. Sklenář (Kadeřávek, Hübl), 55. Tůma (Eliáš, Eret). Rozhodčí: Zavřel, Kosnar – Roischel, Brož. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:2. Střely na branku: 39:29. Diváci: 971. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2.

Chomutov: Jekel – Husinecký, Kadeřávek, Eliáš, Ulrych, Březák, Havel, Poizl – Lukeš, Hübl, Fronk – T. Svoboda, Eret, Tůma – J. Svoboda, Vopelka, Berka – Mála, Koblížek, Sklenář.

Poslední vzájemný zápas

Příprava 2024: Dukla – Chomutov 1:2 sn.

Branky a nahrávky: 42. Štefančík (Kulda) - 29. Eliáš (Eret, T. Svoboda), rozh. náj. Havel. Rozhodčí: Ondráček, Hort – Sapík, Polák. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 215. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Dukla: Zhukov – Bilčík, Strejček, Ozols, Vovsík, Dundáček, Koštoval, Číhal – Štefančík, Kulda, Cachnín – Půček, Menšík, Vrhel – Harkabus, Toman, Havránek – Chvátal, Pořízek, Báťa
Chomutov: Jekel – Kadeřávek, Březák, Eliáš, Němec, Ulrych, Poizl, Havel, Seemann – J. Svoboda, Vildumetz, Berak – T. Svoboda, Eret, Tůma – Guman, Hejcman, Fronk – Mála, Koblížek, Sklenář

V posledním vzájemném zápasu padly v základní hrací době pouze dvě branky. Po výsledku 1:1 se hned šlo na samostatné nájezdy, které měly hned 13 sérií, než rozhodl hostující obránce Havel. Brankář Chomutova Pavel Jekel nepustil v nájezdech za svá záda ani jeden puk. Foto: Barbora Stránská

6. kolo, sobota 28. září

SC Marimex Kolín – RI OKNA Berani Zlín (16:00)
HC Dukla Jihlava – Piráti Chomutov (16:30) - Vstupenky zde
HC RT Torax Poruba 2011 – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
VHK ROBE Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC Baník Sokolov – HC ZUBR Přerov (17:00)
HC Stadion Litoměřice – HC Frýdek-Místek (17:00)
HC Dynamo Pardubice B – HC Slavia Praha (17:00)

7. kolo, středa 2. října

HC ZUBR Přerov – HC RT TORAX Poruba 2011 (1.10. 19:00)
HC Stadion Litoměřice – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
RI Okna Berani Zlín – VHK ROBE Vsetín (17:30)
HC Dukla Jihlava – HC Frýdek-Místek (17:30) - Vstupenky zde
Piráti Chomutov – HC Dynamo Pardubice B (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – SC Marimex Kolín (18:00)
HC Slavia Praha – HC Baník Sokolov (18:00)

×
Dnes v 16:30 | Muži
HC Dukla Jihlava
Piráti Chomutov
×
Dnes v 12:30 | Junioři
RI Okna Berani Zlín
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 11:30 | 9. třída
HC Dukla Jihlava
BK Havlíčkův Brod