Pět gólů je pro naši produktivitu dobrá vzpruha, věří útočník Matouš Menšík

dnes / Daniel Lhotský

Pro Duklu nezačala sezona vůbec dobře. Z prvních čtyř zápasů vyhrála pouze domácí utkání proti Zlínu, kde musela o tři body bojovat až do posledních vteřin. Proti Chomutovu se konečně dočkala poklidnější výhry, i přes dlouhé oslabení v početní nevýhodě neinkasovala a došla si pro výhru 5:2. „Náš vstup do sezony nebyl vůbec ideální, myslím si, že dnes jsme poprvé od začátku plnili, co jsme měli. Stále tam bylo spoustu faulů, ale dnes jsme je dokázali zvládnout, navíc jsme vstřelili pět gólů, což je pro naši produktivitu dobrá vzpruha,“ hodnotil průběh utkání dvougólový střelec Matouš Menšík

Právě oslabení Duklu stála body v prvních kolech. Proti Pirátům se Jihlavě podařilo alespoň částečně snížit strávený čas v početní nevýhodě. „Ráno před zápasem jsme si k vyloučením něco řekli. Celkově jsme byli hodně vylučovaní a dostali jsme v oslabení hodně branek, takže jsme to ráno probrali a zúročilo se to,“ vnímal pozitivně Menšík nižší počet trestů.

Celkově se Dukla do oslabení dostala během zápasu pětkrát, bohužel se již potřetí dopustila i faulu za pět minut, z tohoto trestu navíc hrála minutu a půl pouze ve třech. Velkým pozitivem ovšem je, že Jihlava celou situaci ustála a během velkého tlaku hostů ani jednou neinkasovala. „Ano, jak jsem říkal, ráno jsme si k tomu něco řekli, dnes už myslím to oslabení vypadalo celkem solidně. Dobře jsme vykrývali prostory, které máme, a blokovali jsme střely, takže pro nás parádní,“ potěšilo Menšíka ubráněné pětiminutové oslabení.

Sobotní zápas proti Chomutovu Menšíkovi skvěle vyšel, hned dvakrát se prosadil v úniku a navrch přidal jednu asistenci.„První akce byla výborně založená z obranného pásma. Jeli jsme se Štefančíkem 2 na 1, ten mi to jen prohodil, já jsem se s tím nemazal, prostě jsem vystřelil mezi nohy a propadlo to. U druhé jsme znovu získali puk ve druhém pásmu. Puk jel podél mantinelu, já jsem si ho protečoval a jeli jsme znovu 2 na 1. Všichni mi říkají, ať víc střílím, tak jsem to vzal na sebe, propadlo to a jsem za to rád,“ ohlédl se Menšík za oběma gólovými situacemi.

Ve středu 2. října se Dukla ještě jednou představí na domácím ledě, kde přivítá Frýdek-Místek. Celý tým tak bude chtít zapomenout na špatný úvod soutěže a proti aktuálně šestému týmu tabulky navázat na dobrý výkon proti Chomutovu. „Budeme končit domácí šňůru čtyř zápasů, takže bychom určitě chtěli navázat na dnešní výhru, ale určitě to nebude nic jednoduchého. Musíme se na zápas dobře připravit, konečně budeme mít také trochu volna, teď se hrálo hodně zápasů v krátkém sledu. Určitě se na to dobře připravíme a budeme chtít navázat na dnešní výkon,“ dodal Menšík.

Matouš Menšík hodnotí utkání proti Chomutovu

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - Piráti Chomutov 5:2

Autor videa: Hokejka.TV




×
Dnes v 13:30 | 9. třída
HC Tábor
HC Dukla Jihlava