800 bodů? Je to hezká meta a doufám, že mi to ještě chvíli bude jezdit, povídá Tomáš Čachotský

dnes / Tomáš Lysý

Když Dukla ve 4. kole porazila Zlín, dával Tomáš Čachotský branku na 2:0 a zapsal tak svůj 800. bod v druhé nejvyšší české hokejové soutěži. Následnou asistencí při brance na 4:1 získal 800. bod v druhé nejvyšší soutěži v barvách Dukly (jeden bod měl v Havířově, kde v sezoně 2004/2005 odehrál dva zápasy a vstřelil gól). Jihlavská legenda tak nadále přepisuje neuvěřitelné milníky. „Pár bodů už to bude. Doufám, že mi to ještě bude jezdit. Strašně důležité je zdraví a to, jestli mne budou chtít trenéři a vůbec nějaký mančaft, abych mohl hrát. To je všechno ve hvězdách,“ povídá oblíbený "Čagy", který by letos měl překonat hranici 1 100 zápasů za Duklu a blízko je i dalším metám – 300 vstřelených gólů a 600 přihrávek.

V rozhovoru na hokej.cz v den zápasu 6. kola proti Chomutovu se nechal slyšet dlouhodobý jihlavský hokejista Josef Skořepa, že 800. bodů jeho nerozlučného parťáka z Dukly Tomáše Čachotského je neskutečné. „Na jeho hru se navíc moc hezky kouká. K 800. kanadským bodům jsem mu hned gratuloval. Vždycky mi říká, že dokud mu budou vyrábět nože a brusle, tak bude hrát,“ směje se Josef Skořepa. „Pepa to říkal a děláme si z toho srandu,“ odpovídá mu na dálku v rozhovoru kapitán Dukly. „Už to pár bodů bude. Přemýšlel jsem nad tím, je to hezká meta. Doufám, že mi to bude jezdit dále, že bude zdraví a že budu moct tady s Krokodýlem ještě chvilku hrát,“ povídá i s úsměvem k procházejícímu obránci Filipu Dundáčkovi. „Strašně důležité je zdraví a to, jestli mne budou chtít trenéři a vůbec nějaký mančaft, abych mohl hrát. To je všechno ve hvězdách,“ dodává.

Tomáš Čachotský v Dukle Jihlava

Počet zápasů: 1 070
Počet gólů: 286
Počet asistencí: 575
Počet bodů: 861 (z toho 801 v 1. lize)

Pokud sezona letos dobře půjde, dostane se Tomáš Čachotský na 1 100 zápasů za Duklu, vstřelí v červenožlutém dresu 300 branek, zapíše 600 asistencí a dosáhne 900 bodů. Přepisování milníků a rekordů však příliš nesleduje. „O 800. bodech v 1. lize jsem věděl, ale jinak nevím. Sem tam mi někdo něco řekne, když se něco blíží. Ale ne že bych to studoval. Hlavní je pro mne jednoznačně týmový úspěch. Trenéři a pár hráčů ví, co bych letos chtěl. Nechci o tom mluvit, ale oni to moc dobře vědí,“ uzavírá hokejista, který má v Dukle smlouvu do konce této sezony s možností roční opce.

Tomáš Čachotský o 800. bodech v 1. lize

Autor videa: Tomáš Lysý




×
Dnes v 13:30 | 9. třída
HC Tábor
HC Dukla Jihlava