5:2
(1:0, 2:1, 2:1)

Dukla po slušném výkonu potopila pirátskou bárku a bere tři body

včera / Daniel Lhotský

Jihlava vstoupila do zápasu proti Chomutovu výborně a pokud by v prvních 10 minutách vsítila tři branky, nemohl by se nikdo divit. Ovšem prosadil se pouze Radek Pořízek. Ve druhé části padalo více gólů. Vedení Dukly nejprve zvýšil Tomáš Havránek, vzápětí hosté snížili, ovšem ihned poté si domácí vzali dvoubrankový náskok zpět díky Matouši Menšíkovi. Na konci třetiny navíc Dukla ubránila dlouhé oslabení 3 na 5. Další branky přišly v polovině třetí části. Za domácí se během pár sekund prosadil znovu Matouš Menšík s Tomášemem Havránkem, za hosty korigoval ex-jihlavský forvard Jiří Fronk. Více gólů i přes další šance již nepadlo a Dukla podruhé v sezoně bere tři body - 5:2.
včera 16:30, Maxa liga - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Strejček, Bilčík (A), Mareš, Ozols, Jansons, Dundáček – Cachnín, Kulda, Čachotský (C) – Štefančík, Menšík, Půček – Havránek, Toman, Harkabus (A) – Chvátal, Pořízek, Vovsík
5

Piráti Chomutov

Jekel – Kadeřávek, Husinecký, Ulrych, Eliáš, Havel (A), Březák, Němec, Poizl – Fronk, Hübl (C), Lukeš (A) – Tůma, Eret, T. Svoboda – Berka, Hejcman, J. Svoboda – Sklenář, Koblížek, Mála
2
Branky a nahrávky: 4. Pořízek, 23. Havránek (Jansons, Menšík), 28. Menšík (Štefančík, Dundáček), 50. Menšík (Vovsík, Štefančík), 51. Havránek (Harkabus) – 27. T. Svoboda (Kadeřávek, Eret), 51. Fronk. Rozhodčí: Šudoma, Rapák – Komínek, Smetková. Vyloučení: 4:7, navíc Mareš (JIH) 5 minut a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 585. Střely na branku: 35:19. Zblokované střely: 7:10. Vhazování: 43:33. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2.

Průběh utkání

Dukla vstoupila do první třetiny velmi aktivně, dokázala si vybudovat tlak od prvních minut a brzo byla za své snažení odměněna. Ve 4. minutě sebral puk za brankou Radek Pořízek, vyvezl si ho k pravé tyči a místo přihrávky pálil do volného místa u vzdálenější tyči. Tlak Dukly pokračoval i v následujících minutách, Jihlava se dostala do dvou přesilových her, ve kterých ovšem hosté dobře bránili. Chomutov o sobě dal výrazněji vědět až v závěru třetiny, kdy prověřil Berana hned několika těžkými zakončeními.

Druhá třetina nezačala tak aktivně, jako ta první. Přesto se už po třech minutách hry znovu měnilo skóre. Tomáš Havránek vyslal nenápadnou střelu od modré, brankář Jekel měl ovšem v klíčový okamžik zcela zakrytý výhled a puk tak doletěl až pod horní tyč. Ve 27. minutě se poprvé radoval i hostující Chomutov. Dukla si nepohlídala protiútok Pirátů, Eliáš dokázal u modré protlačit puk na volného Tadeáše Svobodu, který lehkou kličkou překonal brankáře Berana.

Chomutov se ovšem z kontaktní branky nemohl dlouho radovat, o necelé dvě minuty později si Dukla vzala dvoubrankový náskok zpět. V závěru 28. minuty našel Štefančík od mantinelu zcela volného Matouše Menšíka a ten v samostatném úniku na nic nečekal a propálil volné místo mezi betony hostujícího gólmana. Ve druhé polovině třetiny se Dukla nechala často vylučovat, celá situace vyvrcholila zhruba pět minut před koncem třetiny, kdy Jihlava Chomutovu nabídla pětiminutovou přesilovku, z ní zhruba minutu a půl hrála Dukla ve třech. Domácí nakonec kritickou situaci ustáli a v závěru druhé třetiny už si nenechali sebrat dvoubrankové vedení.

Ve třetí třetině si museli fanoušci v Pelhřimově počkat na další gól až do 50. minuty. Hosté chybovali ve středním pásmu, Dukla se dostala do přečíslení 2 na 1 a Matouš Menšík překvapil Jekela střelou z kruhu ke vzdálenější tyči. Jen o pár vteřin Dukla slavila už pátý gól. Hosté si nepohlídali Tomáše Havránka, ten se ve středním pásmu dostal do samostatného úniku a z malé vzdálenosti zamířil přesně pod vyrážečku. Pirátům se v 51. minutě podařilo snížit náskok na rozdíl tří branek, když Jiří Fronk dokázal v útočném pásmu zachytit přihrávku Jihlavy a od mantinelu propálil Berana u bližší tyči. Další branky už v zápase nepadly, Dukla tak dokázala napravit nepovedený výkon proti Sokolovu a proti nováčkovi soutěže bere tři body za výhru 5:2.

Ohlasy trenérů

Petr Martínek (Piráti Chomutov): Počítali jsme s tím, že domácí na nás vlítnou, budou hrát aktivní forček a budou do nás chodit. Bohužel prvních deset minut jsme s tím měli velké problémy, díky gólmanovi nebylo po zápase. Po první třetině byl stav 1:0, ale on tam další tři šance chytil. Potom se to nějakým způsobem zlomilo. Pro nás škoda nevyužitých přesilovek, měli jsme dneska, měli jsme na to dlouhou dobu, měli jsme i 5 na 3, mohli jsme z toho dát nějaké góly. Bohužel jsme potom inkasovali po hloupých chybách v obranné fázi, tohle si nemůžeme dovolit. Říkáme si to pravidelně a pořád se to opakuje. Jinak musím dnes pochválit hráče za oslabení, protože zatím jsme z nich dostávali docela hodně gólů a dnes jsme je odehráli výborně, výborný výkon podal i gólman.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): My jsme už potřebovali dobrý zápas s vítězným koncem, což se dnes povedlo. Právě proto jsme do toho zápasu tak vstoupili. Prvních deset minut z naší strany bylo výborných, bohužel jsme si z první třetiny odnesli jen vedení 1:0. To je hrozně ošemetné, i když jsme pak dali nějaké góly. Druhá třetina pak byla hrozně rozmlácená vyloučeními. Oslabení bylo z naší strany výborné, přesilovkami jsme si bohužel nepomohli. Co jsme dnes chtělo, to jsme zvládli. Máme tři body, odehráli jsme dobrý zápas a vyhráli jsme zaslouženě. Teď je potřeba na to navázat, aby to nebyl znovu jen jeden zápas.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie


×
Dnes v 13:30 | 9. třída
HC Tábor
HC Dukla Jihlava