Jihlavským žákům se dařilo z poloviny

20.10.2015 / Jaroslav Wollmann

V sobotu přivítali svěřenci Martina Pykala celek Warrioru Brno. Mladší žáci C o své výhře 7:0 rozhodli ve druhé třetině, kterou vyhráli 4:0. Starší žáci A po čtyřiceti minutách drželi nerozhodný stav 4:4, nakonec svému soupeři podlehli 4:6. V neděli přivítali svěřenci Tomáše Dzurika Žďár nad Sázavou. Mladší žáci D na svého soupeře nestačili a prohráli vysoko 2:8. Starší žáci B potvrdili dobrou formu a zvítězili hladce 7:1.

Starší žáci A

9. kolo: Jihlava - Warrior Brno 4:6 (1:1, 3:3, 0:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 18. Menšík (Čermák), 23. Nosek (Augusta), 27. Kaltounková, 32. Machovský (Kaltounková). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (32. Pavlas) - Chvátal, Brož, Nosek, Poledna, Dúška, Moravec - Menšík, Čermák, Havel - Kaltounková, Machovský, Adam - Augusta, Kochrda, Racek.

„Do zápasu jsme dnes nastoupili bez Tomáše Chlubny, který pomáhá zachraňovat mladší dorost a jeho branky museli nahradit ostatní. Od začátku až do konce byl dnes k vidění pohledný a především rychlý hokej se spoustou šancí na obou stranách. Po vyrovnané první třetině jsme v té druhé měli více ze hry, trefili třikrát tyčku a minuli jsme odkrytou branku. Ve třetí části byli aktivnější naopak hosté a tady nás několikrát podržel skvělými zákroky Marek Pavlas. Za dnešní hru se kluci rozhodně nemusejí stydět, podali jsme slušný výkon, bohužel některé chybičky a naopak neproměněné šance nás stály lepší výsledek. Minimálně bod jsme si dnes zasloužili," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 9. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

6. kolo: Jihlava - Žďár nad Sázavou 7:1 (1:0, 3:1, 3:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Kratochvíl, Melenovský (Pokorný), Pokorný (Melenovský), Sapík, Pokorný, Broža (Melenovský), Pavelec. Nejlepší hráči Jihlavy: Filip Maláč, Tomáš Falta, David Michalčuk, Petr Pokorný.
Sestava Jihlavy:
Maláč (30. Falta) - Sapík, Novák, Kratochvíl, Broža, Buzek - Michalčuk, Polodna, Pavelec - Štorek, Melenovský, Pokorný - Bína, Štoll, Sedlák.

„Výsledek vypadá poměrně jednoznačně, ovšem výhra se nerodila vůbec lehce. Setkali jsme se s nejsilnějším soupeřem naší krajské soutěže a již to bylo na výkonu znát. Soupeř aktivně napadal, což nám činilo problém. Vázla nám rozehrávka a příliš jsme se nadřeli na přechodu do útoku. Tam nám k dominantnějšímu výkonu chyběly dvě věci - prosazení se a drzost v situacích 1 na 1, také ovšem hra hráčů bez kotouče. Zlepšeným pohybem těchto hráčů a větším čtením hry by jsme soupeře dokázali více přehrávat. Faktem ale je, že se ve hře objevovala i spousta dobrých věcí. Někteří hráči zahráli dobře, další obstojně a pár vyjímek i pod svoje možnosti, určitě je ale velice pozitivní, že jsme se během jednoho týdne střetli se třemi kvalitními soupeři a nevedli jsme si vůbec špatně. To kluky doufám nakopne k ještě větší tréninkové píli a touze zdokonalovat se," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 6. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

9. kolo: Jihlava - Warrior Brno 7:0 (1:0, 4:0, 2:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 2. Číhal, 21. Machovský (Báťa), 26. Číhal (Augusta), 35. Báťa (Augusta), 38. Báťa (Jungwirth), 50. Jungwirth (Báťa), 50. Kudrna (Číhal). Nejlepší hráč Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Sigmund (30. Tesař) - Číhal, Augusta, Jungwirth, Hrbek - Peš, Báťa, Machovský, Novák, Kudrna, Fábry, Bakus, Kříž.

„Od začátku zápasu jsme měli mírně navrch, ale řadou nepřesností jsme se sami připravovali o šance. Také zakončení dnes nebylo naší silnou stránkou i díky dobře chytajícímu brankáři soupeře. Ve druhé části jsme některé šance proměnili a pak utkání kontrolovali až do konce," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 9. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

6. kolo: Jihlava - Žďár nad Sázavou 2:8 (0:3, 0:3, 2:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Křížek, Jeletz (Kret). Nejlepší hráči Jihlavy: Nikdo.
Sestava Jihlavy:
Horák (30. J. Novák) – Procházka, Doskočil, Hrubý, Němec, Kain, D. Buzek - Růžička, Jeletz, Kret – Křížek, Jungwirth, Löffler - Lagron.

„Utkání začalo v poměrně svižném tempu na obou stranách. Soupeř ovšem začal postupně otěže zápasu brát do svých rukou. My jsme hostům ke všemu darovali příliš laciné góly po naší nešikovnosti, kdy tyto branky padaly po našem upadnutí při jízdě vzad, ztrátě hole či trestuhodném minutí puku u hrazení. Hosté měli tým složený z hráčů od ročníku 2004 až po 2007, kde ovšem měli všichni jistou kvalitu. My jsme se neprezentovali ani přiliš vysokou zarputilostí a bojovností, tudíž utkání skončilo spravedlivým výsledkem," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 6. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.